Movistar-directeur keihard voor Soler: 'Hij moet luisteren en volwassen worden' Vuelta a Espana

Movistar-directeur keihard voor Soler: 'Hij moet luisteren en volwassen worden'

Door Marijn van den Berge 02 september 2019 | 14:14


Marc Soler is flink op de vingers getikt bij Movistar na zijn acties in de negende etappe van de Vuelta a Espana. De jonge Spanjaard reageerde met hoofdschudden en een wegwerpgebaar toen hij aan de leiding reed en via zijn oortje te horen kreeg dat hij moest wachten op de aanstormende Nairo Quintana. Daar is de ploeg echter niet van gediend.

In een interview met Marca heeft sportief directeur en voormalig profrenner Pablo Lastras flink uitgehaald naar de 25-jarige Soler. ‘In de etappe naar Calpe heeft hij flink wat tijd verloren en toen hebben we hem gezegd dat zijn rol zou veranderen. Dat heeft hij blijkbaar niet gehoord, dus zullen we het hem nog een keer uitleggen.’

‘Het is goed om een karakter te hebben, maar hij moet gaan luisteren en volwassen worden’, vervolgt Lastras onverminderd fel. ‘Als we van hem een kopman willen maken, moet hij eerst knechten. Als hij dat niet wil zullen we hem een tutorial laten zien en hem laten zien wat Indurain deed voor Delgado en wat Delgado deed voor Indurain. Deze jongens hebben geen besef van wielerhistorie’, aldus het vernietigende relaas van Lastras.

Soler biedt excuses aan: 'Heat of the moment'

Soler heeft de wind duidelijk van voren gekregen en biedt zijn excuses openlijk aan, aan Movistar en aan Quintana. ‘Het zal niet meer gebeuren. Het was in de heat of the moment. Er gaat dan veel door je hoofd. We zijn hier om te winnen met Nairo of Alejandro Valverde en daar werken we voor. Daarom spijt het me.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws