Barta verliest tijdrit op één seconde: 'Gisteren was ik hier blij mee geweest' Vuelta a España
Vuelta a España

Barta verliest tijdrit op één seconde: 'Gisteren was ik hier blij mee geweest'

Barta verliest tijdrit op één seconde: 'Gisteren was ik hier blij mee geweest'

Will Barta reed een uitstekende tijdrit in de Vuelta a España, maar kwam op het eind één luttele seconde tekort op Primoz Roglic. De Amerikaan van CCC Team moet daarmee nog steeds wachten op zijn eerste profzege. Na afloop was hij blij, maar ook teleurgesteld.

De Amerikaan heeft eerder laten zien dat hij over een goede tijdrit beschikt, maar dit kwam voor velen toch als een verassing. Na het eerste en tweede punt had hij nog ruim tien seconden voorsprong op Roglic, maar op het laatste steile klimmetje moest hij toch capituleren. Op de site van de ploeg was hij na afloop wisselend in zijn reactie: 'Als je me dit gisteren had gevraagd, was ik blij geweest met deze tweede plek. Ik zou uitbundig zijn geweest, maar uiteindelijk ben ik natuurlijk een beetje teleurgesteld. Het was maar op één seconde.'

Deze tijdrit was het grootste doel van Barta en hij prijsde zich gelukkig dat hij dat zijn goede benen weer hervond na een moeizame week. 'De slotklim was gewoon een muur en daarom probeerde ik enigszins ingehouden daarheen te rijden. De laatste kilometer was echt niet meer te doen. Uiteindelijk ben ik blij met mijn prestatie en ik kon ook niks anders beter doen.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws