Favorieten etappe 14 Vuelta a España | Roglic voor vijfde (!) ritzege? Vuelta a España
Vuelta a España

Favorieten etappe 14 Vuelta a España | Roglic voor vijfde (!) ritzege?

Favorieten etappe 14 Vuelta a España | Roglic voor vijfde (!) ritzege?

Woensdag staat er een rit van dik 200 kilometer op het programma. Het parcours biedt kansen voor puncheurs en misschien wel voor de aanvallers. In dit artikel geeft In de Leiderstrui u de grootste favorieten.

De renners in de top-10 van het klassement kunnen in de veertiende etappe bijkomen van de zware tijdrit van dinsdag. Er zijn wat verschuivingen in het klassement gekomen, maar er zal uitgekeken worden naar de rit van vrijdag en met name naar die van zaterdag. Het zal daarom geen verassing zijn als de aanvallers vandaag de ruimte krijgen, maar met een 'punchy' aankomst liggen er kansen voor renners met een sterk eindschout heuvelop. Op 22 kilometer van het einde ligt nog de top van een derde categorieklim, voordat we afsteven op een heuvelachtige aankomst.

Puncheurs aan zet?

Het slot van de etappe lijkt op die van de tiende etappe, waarin Primoz Roglic iedereen ruim de baas was en zelfs de rode trui overnam van Richard Carapaz. Daarmee lijkt de Sloveen weer dé favoriet voor vandaag, maar misschien is het anders rijden met de rode trui om zijn schouders. We zagen op dat slotklimmetje ook Guillaume Martin verschillende pogingen doen om weg te rijden, wat hem uiteindelijk net niet lukte. Die andere Martin, Dan Martin, moet dit soort aankomsten ook liggen. Hij eindigde één plekje boven Guillaume (zevende om achtste).

Kijken we naar andere renners die een goede punch in de benen hebben en het die tiende etappe uitstekend deden, dan zien we automatisch de naam van Felix Großschartner. De Oostenrijker werd die etappe tweede en wist na de coronabreak op een vergelijkbare aankomst in de Vuelta a Burgos te winnen. Andrea Bagioli werd derde in de tiende etappe, voor Alex Aranburu, Robert Stannard en Julien Simon. Daarmee lijken we de grootste favorieten te hebben genoemd.

Of toch een strijd tussen de aanvallers?

De vraag is of ploegen als Deceuninck–Quick-Step en Mitchelton-Scott er net zo hard voor willen rijden als In de tiende etappe. Met een ontkende Roglic in de finale, zullen zij nu wellicht twee keer nadenken alvorens ze het gat met de kopgroep gaan dichten. Misschien komen ze met een ander plan en proberen ze iemand mee te sturen in de aanval. Deceuninck–Quick-Step heeft in de breedte altijd een sterke ploeg en kan een mannetje als Zdenek Štybar of Rémi Cavagna meesturen. Dan hebben ze altijd nog Bagioli achter de hand.

Mitchelton-Scott heeft met Dion Smith ook iemand in de ploeg die dit werk aankan en met Stannard de nummer vijf van de tiende etappe. Andere aanvallers die we veelvuldig zien en een goede indruk maken, zijn Tim Wellens, Omar Fraile en Michael Woods. Wellicht kunnen we ook nog een aanval verwachten van de jonge Nederlanders Ide Schelling en Thymen Arensman. Een hoop onzekerheid, maar wel een etappe om naar uit te kijken. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws