Routinier Martens: 'Roglic heeft Vuelta puur op mentale kracht gewonnen' Vuelta a España
Vuelta a España

Routinier Martens: 'Roglic heeft Vuelta puur op mentale kracht gewonnen'

Routinier Martens: 'Roglic heeft Vuelta puur op mentale kracht gewonnen'

Primoz Roglic heeft, als we de woorden van ploeggenoot Paul Martens mogen geloven, de Vuelta a España puur op mentale kracht gewonnen. De Duitser gelooft dat dat een voorbode is voor nog meer succes van zijn kopman.

'Deze overwinning was enorm belangrijk voor Primoz', zo legt routinier Martens uit bij Radsport-news. 'Zo kan hij de winter met een goed gevoel starten na de grote teleurstelling van de Tour de France.' In de voorlaatste etappe van die grote ronde werd de Sloveen bruut geklopt door zijn landgenoot Tadej Pogacar. Martens: 'En dat zonder in absolute topvorm te zijn! Het was puur zijn mentale kracht.'

In de laatste bergetappe van de Spaanse grote ronde was het ook nog even spannend voor Roglic, maar hij behield nipt zijn voorsprong op concurrent Richard Carapaz. Martens hoorde nog via de communicatie dat de Ecuadoraan de aanval had ingezet, maar had niet verwacht dat het zo close zou worden: 'Uiteindelijk kreeg ik door de slechte verbinding niets meer mee. Van de teambespreking wist ik dat er op dat stuk tegenwind stond. Ik dacht dat Roglic daar dus zo wel weer heen kon rijden, maar dat was positiever gedacht dan het daadwerkelijk was. Pas in de bus hoorde ik hoe het gelopen was.'

Martens: 'Roglic heeft mentaal stappen gemaakt'

Martens is ontzettend trots op de manier hoe Roglic en het team de prestatie uiteindelijk hebben weten te klaren. De ervaring van de Vuelta gaat van pas komen in het komende wielerjaar en de verdere toekomst, zo vermoedt hij. 'Het zal hem helpen in de strijd tegen de jongere generatie. Hij heeft enorme stappen gemaakt, zeker op het mentale vlak, om nog steeds de Tour de France te kunnen winnen.' (Foto: Sirotti)

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws