Vuelta-directeur Guillén over nieuwe maatregelen in Spanje: 'We moeten opletten' Vuelta a España
Vuelta a España

Vuelta-directeur Guillén over nieuwe maatregelen in Spanje: 'We moeten opletten'

Vuelta-directeur Guillén over nieuwe maatregelen in Spanje: 'We moeten opletten'

Het coronavirus is ook in Spanje weer aan een opstand bezig en dat laat zich merken. De noodtoestand is uitgeroepen, er is een avondklok ingevoerd, maar Vuelta-directeur Javier Guillén denkt voorlopig nog niet aan voortijdig stoppen.

Aan Marca laat Guillén weten dat hij nog goed moet kijken naar de impact van de maatregelen op zijn race. 'Op dit moment zie ik geen beperkingen die direct invloed hebben op de Vuelta, maar we zullen zien wat de gevolgen zijn van de nieuwe maatregelen. Ik denk dat professionele sporten een uitzonderingspositie krijgen.'

Guillén: 'Het kan snel veranderen'

Met name de avondklok, die van 23 tot 6 uur gaat gelden, kan een obstakel vormen voor de doorreizende karavaan. 'Daar moeten we goed naar kijken, maar op dit moment ben ik optimistisch. We moeten echter elke dag de ontwikkelingen in de gaten houden, want het kan snel veranderen', zegt Guillén. 'Het grootste gevaar is dat een autonome regio plots besluit om de mobiliteit op haar grondgebied te beperken. Ik weet niet welke beslissingen er gaan komen, maar ik ga er vanuit dat de Vuelta gewoon door kan gaan tot in Madrid.' (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws