🎥 Hoge snelheid-crash in Catalonië; Jumbo-Visma-renner springt over been, Cataldo loopt waslijst aan breuken op Wielrennen
Wielrennen

🎥 Hoge snelheid-crash in Catalonië; Jumbo-Visma-renner springt over been, Cataldo loopt waslijst aan breuken op

🎥 Hoge snelheid-crash in Catalonië; Jumbo-Visma-renner springt over been, Cataldo loopt waslijst aan breuken op

De openingsrit van de Ronde van Catalonië werd maandag ontsierd door een zware valpartij op enkele kilometers van de meet. Een Jumbo-Visma-renner ontsnapte op miraculeuze wijze door over het gestrekte been van een collega te springen.

Onder meer Adam Yates, Kristian Sbaragli, Michael Storer en Dario Cataldo waren slachtoffer, waarbij die laatste er het slechtste vanaf kwam. Zo meldt Trek-Segafredo dat de renner een breuk heeft in zijn linkerdijbeen, in het kogelgewricht van zijn heup en twee breuken in de lendenwervelkolom. Die laatste twee breuken zouden geen neurologische gevolgen hebben. Ook heeft de Italiaan twee gebroken ribben, een gebroken linkersleutelbeen en een ingeklapte long aan beide zijden.

Cataldo is bij bewustzijn en zijn bloeddruk is stabiel. De renner verblijft momenteel in een ziekenhuis in Girona, maar zal naar een ander ziekenhuis in de Catalaanse plaats worden overgebracht. Daar zal hij opnieuw onderzocht worden en geopereerd worden aan de breuk in zijn dijbeen.

Chris Hamilton brak namens Team DSM zijn elleboog bij de val, terwijl Maxime Bouet (Arkéa Samsic) met meerdere blessures de rit ook niet uitreed. Yates kwam er met schaafwonden vanaf.

5 claps
5 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws