AG2R Citroën Team wil met Franse getint team ritten winnen in Vuelta; Bouchard voor klassement Wielrennen
Wielrennen

AG2R Citroën Team wil met Franse getint team ritten winnen in Vuelta; Bouchard voor klassement

AG2R Citroën Team wil met Franse getint team ritten winnen in Vuelta; Bouchard voor klassement

AG2R Citroën Team gaat met zeven Fransen naar de Vuelta a España. De achtkoppige selectie van het team, aangevuld met de Belgische Stan Dewulf, gaat in Spanje vol voor etappezeges.

Sportief directeur Julien Jurdie geeft aan dat AG2R graag in alle grote rondes een rit wil winnen. In de Giro d'Italia lukte dat al met Andrea Vendrame en in de Tour de France was Ben O'Connor succesvol. In de Vuelta moet Clément Venturini zich gaan mengen in de massasprint. Voor het hooggebergte heeft AG2R met Lilian Calmejani, Clément Champoussin en Giro-bergtruiwinnaar Geoffrey Bouchard meerdere smaken. 'Het doel is om een etappe te winnen. We moeten als ploeg goed samenwerken, dat wordt de sleurel. Iederen renner zal een kans krijgen, afhankelijk van het profiel van de dag.'

Boucard is één van de beschermde renners van het team. Hij won in 2019 al de bergtrui in de Vuelta en deed dat dit jaar in de Giro dunnetjes over. De 29-jarige Fransman toonde alweer vorm in de Ronde van Burgos en zal dus met een schuin oog ook het algemeen klassement in het vizier houden. Champoussin en Calmejane mogen er lekker invliegen. Mikaël Chérel is de wegkapitein, Dewulf mag zich laten zien bij de punchaankomsten. De 24-jarige Nicolas Prodhomme debuteert in een grote ronde. Damien Touzé zal in principe de leadout verzorgen voor Venturini.

Selectie AG2R Citroën Team Vuelta a España 2021

Lilian Calmejane
Nicolas Prodhomme
Mikaël Chérel
Clément Champoussin
Geoffrey Bouchard
Stan Dewulf
Damien Touzé
Clément Venturini


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws