Alpecin-Deceuninck en Philipsen oppermachtig in listige rit in Baloise Belgium Tour, Jakobsen valt hard Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck en Philipsen oppermachtig in listige rit in Baloise Belgium Tour, Jakobsen valt hard

Alpecin-Deceuninck en Philipsen oppermachtig in listige rit in Baloise Belgium Tour, Jakobsen valt hard

Jasper Philipsen heeft de derde etappe in de Baloise Belgium Tour gewonnen. Na een chaotische dag was het in Scherpenheuvel-Zichem voor de tweede dag op rij sprinten geblazen. Daarin toonde Alpecin-Deceuninck zich dominant. Søren Wærenskjold (Uno-X Mobility) pakte bij de Gouden Kilometer onderweg de volle negen seconden en verstevigde daarmee indrukwekkend z'n leiderstrui.

De derde rit was er eentje met twee belangrijke wedstrijden voor de prijs van één: het klassement en de ritzege. Voor het klassement keken we naar de Gouden Kilometer, die na 161 kilometer gepland stond. Wærenskjold kreeg een dag eerder nog flink partij van nummer twee Mathias Vacek, maar Uno-X was vrijdag dominant. Wærenskjold won alle drie de sprintjes, voor drie keer drie seconden bonificatie. Z'n ploegmaats raapten de meeste andere seconden op. Kort na de sprint was het op de smalle straatjes vallen geblazen met Fabio Jakobsen die erbij lag.

Na de hectiek ging de blik naar voren, want het peloton kwam samen en de grote ploegen baanden zich een weg naar voren. Soudal Quick-Step kwam daarin veel te vroeg aan het front, waardoor Tim Merlier z'n eigen weg moest zoeken. Dat lukte de winnaar van donderdag niet. Philipsen kreeg wél de perfecte lead-out en hoefde van kop af maar kort te sprinten voor de zege. Olav Kooij kwam van ver en werd tweede. Gerben Thijssen werd derde.

Uitslag etappe 3 Baloise Belgium Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws