Alweer pech voor Pozzovivo: kleine Italiaan breekt knieschijf en mist Vuelta Wielrennen
Wielrennen

Alweer pech voor Pozzovivo: kleine Italiaan breekt knieschijf en mist Vuelta

Alweer pech voor Pozzovivo: kleine Italiaan breekt knieschijf en mist Vuelta

Het zit Domenico Pozzovivo voor de zoveelste keer in zijn loopbaan niet mee. De kleine Italiaan heeft bij een val in de vierde rit van de Ronde van Burgos zijn linkerknieschijf gebroken en ziet zo naar alle waarschijnlijkheid een einde komen aan zijn seizoen.

Pozzovivo finishte de etappe nog wel op een 92e plaats, maar na afloop kwam de rit kwam het harde verdict voor de klassementsrenner: een breuk in zijn knieschijf zorgt ervoor dat hij voorlopig in de lappenmand zit. Een hard gelag, want Pozzovivo toonde zich in de derde etappe heel goed bergop en leek klaar voor de Ronde van Spanje.

Ook zijn ploeggenoot Sander Armee kwam ten val. De Belg viel eveneens op zijn linkerknie, verdwijnt uit koers, maar liep geen heel grote schade op. Gregor Mühlberger van Movistar lag er eveneens bij en liep een scheur in zijn ellepijp op, waardoor ook voor hem de Vuelta-start van volgende week een onmogelijke opgave lijkt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws