Andresen trekt lead-out brutaal door tot de streep en laat leider Jakobsen met overschot (en juichend) achter Wielrennen
Wielrennen

Andresen trekt lead-out brutaal door tot de streep en laat leider Jakobsen met overschot (en juichend) achter

Andresen trekt lead-out brutaal door tot de streep en laat leider Jakobsen met overschot (en juichend) achter

Tobias Lund Andresen heeft na de vierde ook de vijfde etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De 21-jarige Deen kreeg opnieuw de kans bij dsm-firmenich PostNL, met Fabio Jakobsen die het voorwerk deed.

Net als de afgelopen dagen had de organisatie een uitdagende rit in petto. Geen kansloze missie voor de rappe mannen, maar op dag twee, drie en vier was al gebleken dat veel van hen het toch allemaal wat te lastig vonden in de finales. Een etappe van 177,9 kilometer met weer flink wat hoogtemeters liet de kansen voor ritwinst dus weer wagenwijd open.

De strijd om de kopgroep was zodoende pittig en een kopgroep was niet zomaar gevormd. Het waren Antonio Polga (Novo Nordisk), Mauro Verwilt (Tarteletto), Oliver Mattheis (BikeAid), Jacob Scott (Rembe), Genki Yamamoto (Kinan), Michal Pomorski en Konrad Czabok (Mazowsze) die na veertien kilometer uiteindelijk een gaatje sloegen. Het peloton ging rechtop zitten en gaf over de eerste twee gecategoriseerde beklimmingen van de dag uiteindelijk dik zes minuten cadeau.

BORA, Astana en dsm-firmenich maken er een sprint van

In het peloton waren het Astana Qazaqstan en BORA-hansgrohe die de achtervolging leidden. Zij reden er richting de laatste 75 kilometer van de dag drie minuten vanaf, en met vijftig te gaan was er nog slechts 1.15 over. dsm-firmenich PostNL kwam een handje helpen aan het front en zodoende lieten de drie controlerende teams in het peloton de zeven vooraan nog even spartelen.

Het waren Mattheis, Czabok, Scott en Verwilt die tot het bittere einde bleven strijden, ook over een ongecategoriseerde pukkel van anderhalve kilometer aan dik acht procent in de slotfase. Alle sprinters in het peloton overleefden deze heuvel, alvorens de vroege vluchters bij het ingaan van de laatste vijf kilometer dan toch werden ingerekend. Polti-Kometa voerde het tempo op, alvorens Danny van Poppel het probeerde met een late uitval. Dat slaagde niet, we gingen sprinten. dsm-firmenich PostNL deed dat met Andresen opnieuw uit het boekje.

Uitslag etappe 5 Ronde van Turkije 2024

Results powered by FirstCycling.com

4 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws