Arensman kan rekenen op steun De Plus bij INEOS: 'Ik ben echt fan van Thymen' Wielrennen
Wielrennen

Arensman kan rekenen op steun De Plus bij INEOS: 'Ik ben echt fan van Thymen'

Arensman kan rekenen op steun De Plus bij INEOS: 'Ik ben echt fan van Thymen'

Thymen Arensman maakt deze winter de overstap van Team DSM naar INEOS Grenadiers, waar hij na het vertrek van Dylan van Baarle de enige Nederlander zal zijn. Desondanks kan de renner uit Beesd toch een woordje Nederlands gaan spreken bij zijn nieuwe ploeg, daar de Belg Laurens De Plus er ook rijdt. En die ziet Arensman maar wat graag komen, zo vertelt hij tegen In de Leiderstrui.

Arensman zelf verklaarde zijn transfer naar de Britse miljoenenploeg al eerder. 'Met die transfer naar INEOS Grenadiers kan ik mijzelf als renner, maar zeker ook als mens, weer ontwikkelen. Ik denk dat ik dat gewoon fijner vind dan bij een Nederlandse ploeg', liet de welbespraakte Nederlander weten. 'Ik wil mijn carrière gewoon gestaag uitbouwen en het voelde nu als de juiste stap om te zetten. Het is de kracht van die ploeg dat er heel veel jongens zijn waarvan ik wat kan gaan leren, daar ben ik ook heel blij mee.'

Eén van die mannen zal dus De Plus zijn, die na zijn zeer sterke seizoenen bij Jumbo-Visma alweer aan zijn derde jaar bij de Britse formatie toe is. Daar was deze winter sprake van een wisseling van de wacht, met bepalende figuren als Adam Yates (UAE) en Richard Carapaz (EF) op het lijstje der vertrekkers. 'We hebben veel jongeren die meer kansen gaan krijgen. In dat opzicht is het wel een interessant jaar voor iedereen binnen de ploeg, omdat er wat meer ademruimte is', zo laat de Belg ons weten.

Lees verder onder de foto.

Thymen Arensman, met naast hem INEOS-talenten Magnus Sheffield en Ethan Hayter
Thymen Arensman, met naast hem INEOS-talenten Magnus Sheffield en Ethan Hayter

De Plus gaat zijn best doen om Arensman te begeleiden

Arensman is niet bang om voor zijn plaatsje te moeten vechten. 'Het is alleen maar goed om die interne concurrentie te hebben, op die manier kun je elkaar naar grotere hoogtes stuwen. Daar gaan we bij die ploeg allemaal veel aan hebben, want zo kunnen we elkaar gedurende het seizoen een beetje uitdagen', liet hij bij de start van de Ronde van Lombardije weten.

Met De Plus heeft hij alvast één mentor die bereid zal zijn om zeer hard voor hem te rijden. 'Ik ga mijn best doen om Thymen te begeleiden', stelt hij tegenover In de Leiderstrui. 'Die jongen heeft op zeker een veelbelovende toekomst, hij wint op zijn leeftijd de zwaarste rit in de Vuelta en heeft sowieso een fantastisch jaar gereden', concludeert de Belg.

'Ik ben echt fan van hem', gaat hij verder met lovende woorden. 'Thymen heeft een ontzettend grote motor in hem liggen en dat gaat zonder meer leuk zijn om voor te werken', aldus De Plus, die zelf komend seizoen weer een grote ronde hoopt te rijden na drie seizoenen zonder.

Binnenkort lees je een uitgebreid stuk met Laurens De Plus op onze site, waarbij hij zijn kwakkeljaren bij INEOS Grenadiers duidt en het ook heeft over het succes van zijn oude ploeg Jumbo-Visma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws