Thymen Arensman

Thymen Arensman is een Nederlanse wielrenner en komt sinds 2020 uit voor Team Sunweb. De Nederlander staat bekend als een talentvolle klassementsrenner. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws rond hem en houdt tevens zijn biografie bij.

Thymen Arensman

Arensman was aanvankelijk vooral een veldrijder en zette vooral bij de junioren mooie resultaten neer. Hij kon echter ook op de weg heel goed uit de voeten en legde daar uiteindelijk ook de nadruk op. Zijn talent voor de weg kwam vooral tot uiting in 2018. Toen werd hij op 18-jarige leeftijd derde in de beloftenversie van Parijs-Roubaix en tweede in de prestigieuze rittenkoers Tour de l’Avenir. Hij eindigde daar achter Tourwinnaar Tadej Pogacar.

Arensman geeft blijk van talent met sterk debuut in de Vuelta

Die prestatie kon Arensman het jaar daarna (2019) door enkele zware valpartijen niet bevestigen. Desondanks tekende hij aan het eind van het jaar wel een profcontract bij Team Sunweb. In zijn debuutjaar mocht Arensman gelijk enkele topkoersen rijden, zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Vuelta a España.

 In de Spaanse grote ronde was de Nederlander voor een neoprof zeer actief. Tot twee keer toe zat hij mee met een sterke ontsnapping die voor de overwinning mocht rijden. Voor de overwinning kwam hij explosiviteit tekort, maar hij liet zien dat er een grote motor in hem schuilt. Daarnaast liet Arensman in Spanje ook zijn talent als klassementsrenner zien. Zo werd hij in een lastige tijdrit met aankomst op de loeisteile Mirador de Ézaro knap vijftiende en finishte hij in de afsluitende bergetappe in gezelschap van verschillende sterke klassementsrenners.

Thymen Arensman Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties