Arme Tusveld komt 'redelijk gehavend' uit Giro-crash, maar heeft niets gebroken: 'Was een heftige crash' Wielrennen
Wielrennen

Arme Tusveld komt 'redelijk gehavend' uit Giro-crash, maar heeft niets gebroken: 'Was een heftige crash'

Arme Tusveld komt 'redelijk gehavend' uit Giro-crash, maar heeft niets gebroken: 'Was een heftige crash'

Voor Martijn Tusveld zijn het geen fijne tijden. De Nederlander van Team DSM kwam zondag in de tweede etappe van de Giro d'Italia hard ten val en moest na afloop meteen door de dokter gecheckt worden. Navraag van In de Leiderstrui leert dat Tusveld normaliter van start gaat in de derde rit op maandag.

Tusveld was het belangrijkste slachtoffer van de crash op vier kilometer van de streep. Hij kon geen kant meer op aan de rechterkant van de weg, toen het peloton in een swing-beweging op hem af kwam. 'Het was een heftige val, die ook nog eens volgde op de val van Martijn, vlak voordat hij naar Italië vertrok. Hij is dus wel redelijk gehavend.'

Fiets van Tusveld breekt in tweeën bij crash

Dat de val aanzienlijk was, blijkt ook wel uit beelden op het Twitter-account van Team DSM. Daar is te zien hoe een ploegleider na de crash een nieuwe fiets komt brengen en Tusveld naast een in tweeën gebroken fiets aantreft. Die racefiets mocht naar het grofvuil; Tusveld kon zijn weg vervolgen, al zag de Nederlander er in de video vrij aangeslagen uit.

Belangrijkste mededeling vanuit DSM is echter: 'Niets gebroken.' En dus wordt Tusveld maandag in principe aan de start verwacht van de derde etappe. 'Er is op dit moment geen sprake van dat hij niet start. We hopen op een goede nacht voor het herstel en dat hij een beetje goed door de komende dagen kan komen', aldus het team.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws