Australië-trip Jumbo-Visma eindigt met val van Milan Vader: 'Dat is pech, heel jammer' Wielrennen
Wielrennen

Australië-trip Jumbo-Visma eindigt met val van Milan Vader: 'Dat is pech, heel jammer'

Australië-trip Jumbo-Visma eindigt met val van Milan Vader: 'Dat is pech, heel jammer'

Het doel van Jumbo-Visma voor de slotrit in de Tour Down Under was duidelijk: het behalen van de top tien van het klassement met Milan Vader. Uiteindelijk werd dit verpest door een knullige val van de Nederlander, maar de ploeg gaat niet bij de pakken neer zitten.

Jumbo-Visma liet zich met Rohan Dennis als werkpaard goed zien in de laatste etappe Down Under, maar de val van Vader op drie kilometer van de meet gooide roet in het eten. Ploegleider Addy Engels legt uit wat er gebeurde. 'Milan zat in het wiel van Yates. Die maakte een move om aan te gaan, maar daardoor ging Milan over zijn achterwiel. Dat is pech. Op een paar kleine wondjes na lijkt de fysieke schade mee te vallen.'

'Heel jammer, want het zag er allemaal goed uit', is de conclusie van Engels op de kanalen van de ploeg. 'De jongens deden het super en ondersteunden Milan tot het allerlaatste moment. Ik had echt het idee dat hij de benen had om zich de top tien in te rijden, maar helaas hielp die ongelukkige val zijn klassement om zeep.'

Vader heeft 'bevestiging van wat hij kan', aldus Engels

Na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland van vorig jaar is de Nederlandse ploeg wel blij met de progressie van de mountainbiker. 'Na alles wat hij heeft meegemaakt mag hij heel trots zijn op wat hij hier heeft laten zien. Hij heeft de bevestiging gekregen dat hij fysiek kan wat hij kan, al uit zich dat nu niet in een uitslag', spreekt de sportief directeur bemoedigende woorden richting zijn poulain.

Door de val van Vader en het uitvallen van Robert Gesink met een gebroken bekken is de Tour Down Under ondanks de ritzege van Rohan Dennis een week van gemixte gevoelens geworden voor Jumbo-Visma. Vader is uiteindelijk de beste man van de ploeg in het algemeen klassement geworden, op plek 25.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws