Ayuso als 'best of the rest' opvallend streng voor zichzelf: 'Vorig jaar reed ik podium, nu niet' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso als 'best of the rest' opvallend streng voor zichzelf: 'Vorig jaar reed ik podium, nu niet'

Ayuso als 'best of the rest' opvallend streng voor zichzelf: 'Vorig jaar reed ik podium, nu niet'

Juan Ayuso werd een jaar geleden in zijn eerste grote ronde meteen derde in de Vuelta a España en dit jaar deed hij het eigenlijk net zo goed met plek vier. Achter het ongenaakbare Jumbo-Visma was de Spanjaard 'best of the rest', al voelt hij dat zelf niet helemaal zo.

In gesprek met Alberto Contador, analist en expert bij Eurosport, is Ayuso opvallend streng voor zichzelf. 'Ik kan nog altijd veel verbeteren en ik ben nog heel jong. Wanneer je kijkt naar de pure resultaten, dan heb ik minder goed gereden dan vorig jaar en daarom ben ik ook niet helemaal tevreden. Ik reed toen podium, nu niet. Ik heb alleen niet het gevoel dat ik gefaald heb, ondanks dat ik hoge verwachtingen had voor mezelf.'

De inmiddels 21-jarige Ayuso kende door een slepende peesblessure een moeilijk jaar, waardoor hij zonder al te veel ritme aan de Vuelta begon. Hij kwam daardoor nooit echt in de buurt van het bedreigen van Jumbo-Visma, iest waartoe hij misschien wel in staat werd geacht. 'Als ik kijk naar mijn niveau de afgelopen drie weken, dan was dat hoog. Ik had alleen mindere dagen op de Tourmalet en de Angliru. Ook in de tijdrit was ik niet op mijn best. Ik ga proberen om volgend jaar nog wat extra te verbeteren en nog een stapje te zetten.'

Ayuso was niet bang meer voor Landa en Mas

Dat hij zich in de Vuelta wel de beste Spanjaard mag noemen, is een schrale troost. Ayuso eindigde voor Mikel Landa (vijfde) en Enric Mas (zesde). 'Ik had deze etappe niet echt de angst om tijd te verliezen. Ik was niet bang voor scheurtjes in het peloton. Het viel allemaal wel mee. Het was niet makkelijk wanneer je voorin zat, maar het was goed te doen. Ik zat gelukkig altijd goed gepositioneerd. Achterin had het lastiger geweest', aldus het toptalent over de laatste etappe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws