Bahrain Victorious zwaait Luis Léon Sánchez ondanks doorlopend contract uit, Astana hapt toe Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious zwaait Luis Léon Sánchez ondanks doorlopend contract uit, Astana hapt toe

Bahrain Victorious zwaait Luis Léon Sánchez ondanks doorlopend contract uit, Astana hapt toe

Luis Léon Sánchez neemt na dit seizoen, net als drie anderen, afscheid van Bahrain Victorious. De ploeg neemt in een officieel statement afscheid van de Spanjaard, die echter nog gewoon een contract heeft tot het einde van 2023. Hij tekent bij Astana Qazaqstan Team.

In een tweet bedankt Bahrain Victorious Sánchez, Domen Novak, Stevie Williams en Jan Tratnik voor bewezen diensten. Tratnik (Jumbo-Visma) en Novak (UAE Team Emirates) vonden reeds een nieuwe ploeg, over de toekomst van Williams is niets bekend. Sánchez had nog een contract tot het einde van 2023, maar kreeg toestemming om terug te keren bij Astana.

Tijdens zijn deelname aan de Vuelta a España kwam al naar buiten dat een terugkeer naar de Kazachse ploeg voor Sánchez het meest aannemelijk is. De 38-jarige allrounder reed van 2015 tot en met 2021 al voor de Kazachse ploeg, maar nam destijds afscheid en koos voor twee seizoenen voor Bahrain Victorious. Daar was het na één seizoen al einde verhaal. In het verleden reed hij ook voor Caisse d'Epargne, Rabobank en Caja Rural.

Sánchez en Astana blij met hereniging

Sánchez kende bij Astana grote successen en won hij in zeven seizoenen in totaal dertien keer. Afgelopen jaar zegevierde hij niet voor Bahrain, maar reed hij desondanks een ijzersterk jaar. Veelal in dienst van anderen bereidde hij zich voor op de Tour de France en de Vuelta. In de Tour werd hij zelf keurig dertiende in het eindklassement en in de Vuelta hobbelde hij naar een zestiende plaats.

Hij tekent voor één seizoen bij Astana. 'Ik ben heel blij om terug te keren, terug naar huis. Ik wil de ploeg bedanken voor deze kans, nadat we vorig jaar uit elkaar moesten. Ik heb bij Bahrain hard gewerkt en nieuwe ervaringen opgedaan.' Ploegbaas Aleksandr Vinokourov hapte meteen toe toen hij wist dat Sánchez weer beschikbaar was. 'We kennen hem goed. Hij is een geweldige renner, een goede knecht en een echte professional. Het was jammer dat we hem vorig jaar verloren door omstandigheden. Ik ben blij dat hij nu terugkomt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws