Bekritiseerd en weggehoond Team DSM wil ook in Parijs-Roubaix 'collectief vooraan zitten' Wielrennen
Wielrennen

Bekritiseerd en weggehoond Team DSM wil ook in Parijs-Roubaix 'collectief vooraan zitten'

Bekritiseerd en weggehoond Team DSM wil ook in Parijs-Roubaix 'collectief vooraan zitten'

Team DSM heeft het zevental voor Parijs-Roubaix op papier. De Nederlandse formatie rekent in de Hel van het Noorden op onder meer ex-winnaar John Degenkolb, al staat hetzelfde doel als in de andere kasseienklassiekers voorop: teamwork.

Na afloop van de Ronde van Vlaanderen werd DSM alom bekritiseerd voor de tactiek die het toepaste op de Kortekeer. De ploeg blokkeerde de eerste rij door aan nog geen vijf kilometer per uur omhoog te rijden, waar veel weerklank op kwam uit het peloton. Onder meer Mathieu van der Poel liet zich cynisch uit.

Desondanks wil de Nederlandse ploeg zich ook in Parijs-Roubaix op de eerste rij laten zien. 'Onze prioriteit is om verder te bouwen op het solide teamwork dat we dit voorjaar hebben laten zien in de klassiekers. Het zal daarbij essentieel zijn om scherp te rijden en collectief vooraan te zitten bij elke sector', stelt ploegleider Phil West.

Team DSM wil present zijn in 'veelbelovende' vluchtpogingen Parijs-Roubaix

'Het is moeilijk om niet enthousiast te zijn voor Parijs-Roubaix. De afgelopen jaren hebben we al meermaals fantastische koers meegemaakt in deze wedstrijd. Het ziet er nu niet naar uit dat we hetzelfde weer hebben, maar de kasseien hebben ongetwijfeld weer wat moois in petto.'

DSM weet dat het ook aanwezig zal moeten zijn in eventuele ontsnappingen. 'Het is al even geleden dat de winnaar van Parijs-Roubaix vanuit de ontsnapping is gekomen, maar met een koers die zo dynamisch is kan het altijd een optie zijn. We houden onze ogen open terwijl de koers zich zal vorderen en zullen proberen present te zijn als er veelbelovende ontwikkelingen zijn.'

Naast Degenkolb staan ook de Nederlanders Nils Eekhoff en Tim Naberman aan de start. Tobias Lund Andersen, Pavel Bittner, Alberto Dainese en Leon Heinschke maken het zevental compleet.

Selectie Team DSM Parijs-Roubaix 2023

Tobias Lund Andresen
Pavel Bittner
Alberto Dainese
John Degenkolb
Nils Eekhoff
Leon Heinschke
Tim Naberman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws