Bol haalt uit op Twitter na boete voor wildplassen: 'Hoe bewijs je dit? Wielrennen
Wielrennen

Bol haalt uit op Twitter na boete voor wildplassen: 'Hoe bewijs je dit?

Bol haalt uit op Twitter na boete voor wildplassen: 'Hoe bewijs je dit?

De jury van de Vuelta a España heeft Jetse Bol tijdens de derde etappe op de bon geslingerd voor wildplassen. De Nederlander, op zijn beurt, ontkent dat hij dit gedaan heeft. Hij vraagt zich af hoe je dit moet bewijzen en uit zijn onvrede via sociale media.

Bol maakte in de rit naar de Picòn Blanco deel uit van de kopgroep. Waar medevluchter Rein Taaramäe er met de ritzege vandoor ging, reed de Nederlander niet in de prijzen. Na afloop werd hij nogmaals onaangenaam verrast, toen bleek dat de jury hem een boete van tweehonderd Zwitserse frank gegeven had. De reden: plassen in het publiek. Net als kopgroepgenoten Lilian Calmejane, Tobias Bayer en Antonio Soto kreeg hij deze boete.

Op Twitter was Bol allerminst te spreken over de gang van zaken. Hij trekt er de vergelijking met de voetbalwereld, waar voor scheidsrechtermomenten een VAR gebruikt wordt. 'Terwijl je in het voetbal voor werkelijk ieder moment een VAR hebt, kan de UCI je gewoon beboeten voor iets waarvan je niet eens weet dat je het gedaan hebt. Maar hoe bewijs je dat?', luidt de tweet.

Carapaz krijgt tijdstraf

Momenteel is het nog niet bekend wat de UCI gaat doen met de kritiek van Bol op de beslissing. De renners van de kopgroep waren niet de enigen die op de bon geslingerd werden. Onder meer Richard Carapaz kreeg nog extra seconden tijdstraf aangesmeerd vanwege een niet-geoorloofde bevoorrading.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws