BORA-hansgrohe-kopstukken maken (toekomst)balans op: 'Philipsen te duur, blessures klap in gezicht' Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe-kopstukken maken (toekomst)balans op: 'Philipsen te duur, blessures klap in gezicht'

BORA-hansgrohe-kopstukken maken (toekomst)balans op: 'Philipsen te duur, blessures klap in gezicht'

Met de intrede van RedBull lijkt BORA-hansgrohe de weg naar boven voor de komende jaren te hebben ingezet. Als eerste versterking uit die hoek kwam Primoz Roglic, al kwam de Sloveen in zijn eerste maanden voor de formatie ook al het nodige tegen. Sportief directeur Rolf Aldag breekt er zijn hoofd over, terwijl teambaas Ralph Denk al verder in de toekomst kijkt.

Aldag blikte bij radsport-news.com terug op de roerige weken van de ploeg. Naast de zware crash van Roglic in het Baskenland werd Lennard Kämna, de beoogde Giro-kopman, op Tenerife aangereden. 'Een klap in het gezicht', noemt Aldag de pech. 'Primoz komt er nog goed vanaf, maar het lukt nog niet echt. We hebben met hem een kandidaat grote ronde-winnaar gevonden, maar nu ging het niet goed in Parijs-Nice en ging er ook van alles mis in het Baskenland, inclusief gevolgen voor zijn gezondheid. Wat betreft Kämna, moeten we herbronnen voor de Giro, we kunnen niet meer met twee kopmannen gaan', doelt hij ook op Daniel Felipe Martinez.

Denk doet langetermijnstrategie BORA-hansgrohe uit de doeken

Denk deed bij GCN zijn zegje over de toekomst van de formatie, vooral na de komst van RedBull. 'We hebben dagelijkse gesprekken met hen, maar zijn er nog niet over uit wanneer alles in een stroomversnelling komt. We willen het vooral stap voor stap aanpakken en daarom kijken we ook naar een beloftenploeg om een fundering aan te leggen. We gaan dus niet spelen met grote transfers of het uitkopen van renners, dat is niet onze strategie.'

Voor komend seizoen werden namen als Jasper Philipsen, Laurence Pithie en zelfs Remco Evenepoel al in verband gebracht met de ploeg. 'Maar dat geldt voor elk talent nadat we bekendmaakten dat RedBull in zou stappen. Wij kijken echter naar de nieuwe supersterren, niet naar de huidige. Philipsen (die lijkt te gaan verlengen bij Alpecin-Deceuninck, red.) is te duur voor ons en we zijn ook niet in gesprek met Evenepoel. Hij heeft een contract bij Soudal Quick-Step en dat accepteren we', aldus Denk, die vertrouwen heeft in een langere samenwerking met Jai Hindley.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news