Bradley Wiggins openhartig over imposter syndroom: 'Heb geen herinneringen aan Champs-Elysées' Wielrennen
Wielrennen

Bradley Wiggins openhartig over imposter syndroom: 'Heb geen herinneringen aan Champs-Elysées'

Bradley Wiggins openhartig over imposter syndroom: 'Heb geen herinneringen aan Champs-Elysées'

Ex-wielrenner Bradley Wiggins heeft in een documentaireserie van BBC openhartig gesproken over het 'imposter syndrome', in Nederland beter bekend als het bedriegerscomplex. De Brit geeft daarin ook te kennen dat hij geen herinneringen meer heeft aan zijn huldiging op de Champs-Elysées na het winnen van de Tour de France in 2012.

Wiggins, die zijn loopbaan afsloot in 2016, fietst nu niet meer. 'Omdat ik de persoon die ik ben als ik op de fiets zit niet leuk vind. Ik kan me niet voorstellen hoe ik nu iets kan bereiken in de sport, omdat ik niet meer dezelfde persoon ben. Ik heb alle antwoorden inmiddels, zowel vanuit mijn sportieve loopbaan als de eigenaardigheden die niet opgelost waren vanuit mijn jeugd.' Wiggins had lange tijd geen contact met zijn vader en kreeg op jonge leeftijd ook te maken met grensoverschrijdend gedrag van één van zijn coaches.

'Op de fiets had ik het meeste vertrouwen, maar zodra ik er vanaf stapte moest ik ook als Bradley Wiggins een stap terugdoen. Ik voelde mij namelijk het meest comfortabel op de fiets en dat gaf me vertrouwen in mijn leven', duidt Wiggins. 'Een groot deel van mijn wielerloopbaan ging voor mij om het wegrennen van mijn verleden, het was een soort afleiding', legt de voormalig wereldkampioen tijdrijden uit.

Wiggins heeft geen herinneringen meer aan Champs-Elysées of olympisch podium

De serie over het 'imposter syndrome', waarbij een persoon de hardnekkige angst heeft om door de mand te vallen en mensen teleur te stellen, komt deze week uit op de BBC. De documentairereeks kent zes afleveringen. Wiggins laat daarin ook weten dat hij geen herinneringen meer heeft aan zijn huldiging op de Champs-Elysées of na de Olympische Spelen. 'Daar weet ik niets meer van. Ik weet alleen nog dat ik het op TV heb gezien', aldus Wiggo in de serie.

0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news