Brutale Ghirmay legt alle grote namen er verrassend op in massasprint Trofeo Alcudia Wielrennen
Wielrennen

Brutale Ghirmay legt alle grote namen er verrassend op in massasprint Trofeo Alcudia

Brutale Ghirmay legt alle grote namen er verrassend op in massasprint Trofeo Alcudia

Biniam Ghirmay heeft verrassend de Trofeo Alcudia gewonnen. In de tweede van in totaal vijf eendagskoersen op Mallorca was de neoprof van Intermarché-Wanty-Gobert in een sprint van het peloton uiteindelijk overtuigend de sterkste. Ryan Gibbons werd tweede, Giacomo Nizzolo derde.

Na de waanzinnige solo van Brandon McNulty in de Trofeo Calvia op woensdag kreeg de Trofeo Alcudia een wat meer standaard verloop. Na een chaotische start met een flinke valpartij reed er uiteindelijk een groep van vier weg. Mikel Bizkarra (Euskaltel), Tuur Dens (Sport-Vlaanderen), Yentl Vandevelde (Minerva Cycling) en Raul Colombo (Work Service Vitalcare Vega) reden maximaal een dikke vijf minuten bij elkaar. In het peloton controleerden Team BikeExchange-Jayco, Israel-Premier Tech en Intermarché-Wanty-Gobert.

De koers lag vervolgens enkele uren in de plooi, het peloton reed lang op een dikke vier minuten afstand van de vier koplopers, die alle ruimte kregen. Het was nergens echt lastig, de enige serieuze hindernis van de dag begon op 46 kilometer van de streep met de Coll de sa Batalla. Het was op deze klim (van 8,7 kilometer aan 5,0 procent gemiddeld) dat Bizkarra de benen nam uit de vlucht. Hij had op dat moment een voorsprong van dik twee minuten. UAE Team Emirates en Movistar bepaalden op de klim plots het tempo in het pak.

Na het klimgeweld volgde nog een afdaling en een vlakke streep naar de finish. Bizkarra wist dat hij op een wonder moest hopen, met nog slechts een half minuutje voorsprong op het naderende peloton. De Spanjaard moest zich troosten met de bergprijs van de dag, want op twintig kilometer van de streep werd hij ingerekend. Het ging ongelofelijk hard in het peloton, dat wist dat hier de eerste sprintkans van de Challenge Mallorca in aantocht was. Met de teller dik boven de zestig per uur konden de treintjes zichzelf voor het eerst testen in de straten van Port d'Alcúdia. Het was de trein van Intermarché die het best op de rails stond. Ghirmay, vooraf toch niet gerekend tot de topfavorieten, toonde in zijn eerste koers meteen zijn talent door af te rekenen met de rest.

Uitslag Trofeo Alcudia 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws