Bruyneel haalt hard uit naar Lappartient en UCI, dat ook op andere manier opvallend in het nieuws komt Wielrennen
Wielrennen

Bruyneel haalt hard uit naar Lappartient en UCI, dat ook op andere manier opvallend in het nieuws komt

Bruyneel haalt hard uit naar Lappartient en UCI, dat ook op andere manier opvallend in het nieuws komt

Johan Bruyneel heeft op X stevig uitgehaald naar UCI-voorzitter David Lappartient. De voormalig ploegleider uit België, tegenwoordig actief als analist bij het populaire THEMOVE, heeft het over een groep 'ja-knikkers' binnen de mondiale wielerbond, die tevens opzien baarde met de verhoging van enkele boetes.

Lappartient plaatste woensdag vol trots een bericht op X. 'Met de atletencomissie van de UCI zijn we bijeen gekomen op het UCI-hoofdkantoor in Aigle. Daarbij hebben we productieve gesprekken gehad met representatieve atleten, waarin onderwerpen als integriteit, blessures en verschillende disciplines ter sprake zijn gekomen. We kijken ernaar uit om samen verder te werken om de sport elke dag te laten groeien en verbeteren.'

Bruyneel citeerde dit bericht en liet daarbij blijken dat hij niet direct een fan is van de door de UCI opgezette atletencomissie. 'Het is opnieuw een grote 'façade' binnen je organisatie, een groep ja-knikkers die jij tot in perfectie kan manipuleren', richt de Belg zich tot de voorman van de UCI.

UCI verhoogt boetes in 2024 stevig

De mondiale wielerbond kwam deze week ook nog op een andere manier in het nieuws: het verhoogde verschillende boetes stevig. Deze nieuwe prenten gaan op 1 januari in, waarbij onder meer de boete voor het dragen van niet toegelaten kleding op is gekrikt. Annemiek van Vleuten kreeg hiervoor op het WK van Wollongong in 2022 nog 200 Zwitserse frank boete, maar zou met de nieuwe regels mogelijk 2000 Zwitserse frank moeten aftikken.

Ook de te betalen som voor het niet dragen van leiderstruien is verhoogd. Dit was eerst 500 Zwitserse frank, maar vanaf 1 januari moet er 1000 Zwitserse frank betaald worden. Ook overtredingen als het ongeoorloofd aannemen van voedsel of water en het niet op komen dagen voor de startpresentatie worden vanaf 2024 strenger bestraft. Voor de volledige lijst kun je op de site van de UCI terecht, waar alle updates staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws