Bruyneel mengt zich in discussie: 'Renners die geen deel willen zijn van fusie, zijn vrij om te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Bruyneel mengt zich in discussie: 'Renners die geen deel willen zijn van fusie, zijn vrij om te gaan'

Bruyneel mengt zich in discussie: 'Renners die geen deel willen zijn van fusie, zijn vrij om te gaan'

In navolging van vele andere wieleranalisten heeft ook Johan Bruyneel zich uitgelaten over de geruchten omtrent een eventuele fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step, welke volgens AD-journalist Thijs Zonneveld zéér concrete vormen aan het aannemen is. Op Twitter geeft Bruyneel duiding bij een aantal frequent gestelde vragen, al houdt hij zelf ook een slag om de arm.

'Als de fusie daadwerkelijk doorgaat, komt niemand met een geldig contract op straat te staan', aldus de 59-jarige Bruyneel, die daarbij ingaat op de logistieke problemen alsmede op de personeel-gerelateerde kwesties die zich zouden voordoen indien het project doorgang vindt. Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step hebben gezamenlijk ongeveer vijftig renners onder contract, terwijl er een maximum van dertig renners per WorldTour-ploeg geldt.

Als fusie doorgaat, verwacht Bruyneel dat Jumbo-Visma WorldTour-licentie behoudt en Soudal Quick-Step hem verkoopt

'De teams zullen een oplossing moeten vinden', gaat Bruyneel verder over het 'overschot' aan renners. 'De ploeg zal dan aan veel renners minimaal het resterende deel van het contract betalen. En ze moeten een andere formatie zoeken die zonder kosten de desbetreffende renner(s) kan krijgen. Anders geeft de UCI geen groen licht voor de fusie. Ik wil er ook graag aan toevoegen dat elke renner die onder contract staat bij het team dat verdwijnt of haar WorldTour-licentie verkoopt, en niet deel wil zijn van deze fusie, vrij is om naar een andere ploeg te vertrekken. Voor hen kan het huidige team dat niet voorkomen, omdat de ploeg waarmee de renner een contract heeft in dat geval ophoudt te bestaan', benadrukt hij indirect nog eens hoe lastig het is om zo'n fusie administratief te regelen.

Als de ploegen van Richard Plugge en Patrick Lefevere inderdaad samensmelten, komt er in de WorldTour automatisch één licentie vrij. 'Mijn berekende gok zou zijn dat een ProTour-team dat een niveau hoger wil de licentie koopt van één van de twee teams die fuseren', aldus Bruyneel. 'In dat geval denk ik dat Jumbo-Visma de licentie behoudt en Soudal Quick-Step hem verkoopt. Maar ik blijf er bij: áls dit gerucht waar is...'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws