Bruyneel spreekt opvallend kritische Armstrong tegen na take over Evenepoel: 'Veel te vroeg om te zeggen' Wielrennen
Wielrennen

Bruyneel spreekt opvallend kritische Armstrong tegen na take over Evenepoel: 'Veel te vroeg om te zeggen'

Bruyneel spreekt opvallend kritische Armstrong tegen na take over Evenepoel: 'Veel te vroeg om te zeggen'

Remco Evenepoel kon zondag in Madrid terugkijken op een tevreden Vuelta a Espana. De Belg kwam voor een goed algemeen klassement, maar na zijn inzinking in de rit naar de Tourmalet veranderde hij het geweer van schouder en dat leverde hem uiteindelijk drie ritzeges en de bollentrui op.

Lance Armstrong en Johan Bruyneel analyseerden de Vuelta van Evenepoel uitgebreid in hun podcast THEMOVE. 'Er is één ding dat niet kan gebeuren als je een grote ronde wil winnen: een slechte dag hebben', stelt de Amerikaan. 'We hebben het eerder gezien bij mannen met veel potentieel, die dan net een slechte dag hebben. Een offday kun je je gewoon niet permitteren', is de man uit Texas hard in zijn oordeel over de mindere dag van Evenepoel in deze Vuelta.

Bruyneel spreekt Armstrong tegen: 'Lijkt mij veel te vroeg'

'Bovendien heeft Evenepoel een heel land in zijn wiel. België verwacht dat hij de nieuwe Merckx wordt. Ik kan me inbeelden dat het niet makkelijk is voor hem', aldus Armstrong, die vervolgens wel tegen werd gesproken door zijn voormalige ploegleider. 'We mogen niet vergeten dat hij vorig jaar de Vuelta won. Hij is nog altijd maar 23 jaar, dus het lijkt mij veel te vroeg om te zeggen dat hij geen echte ronderenner is', aldus Bruyneel.

De Belg stelt dat Evenepoel in 2024 op zoek gaat naar een andere aanpak, wat de wereldkampioen tijdrijden zelf ook al aanhaalde recent. 'Hij heeft te lang op een hoog niveau proberen te rijden. Binnen de ploeg zullen ze wel begrijpen dat het anders moet. Pogacar wilde al vroeg in het seizoen goed zijn om de Ronde van Vlaanderen te winnen, maar daardoor was hij niet topfit in de Tour. Het moet niet eenvoudig zijn om voor de echt grote talenten een geschikte planning uit te stippelen', beeldt Bruyneel zich in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws