Cavagna schrijft na weergaloze solo eerste etappe Coppi e Bartali op zijn naam, Pluimers en Van Belle derde en vierde Wielrennen
Wielrennen

Cavagna schrijft na weergaloze solo eerste etappe Coppi e Bartali op zijn naam, Pluimers en Van Belle derde en vierde

Cavagna schrijft na weergaloze solo eerste etappe Coppi e Bartali op zijn naam, Pluimers en Van Belle derde en vierde

Rémi Cavagna heeft de eerste etappe van Coppi e Bartali gewonnen. De Fransman van Soudal-Quick Step trok veertig kilometer voor de meet ten aanval en zag de rest van het peloton na de finish in Riccione weer terug. Ploeggenoot Mauro Schmid eindigde op gepaste afstand als tweede en maakte het feestje compleet.

De start van een nieuwe koers is altijd aftasten en in Italië was dat niet anders. De eerste aanval liet even op zich wachten, totdat Alessandro Fancellu (EOLO-Kometa) het in zijn uppie maar eens probeerde. Hij kreeg iets later gezelschap van Lennert Teugels (Bingoal-WB), Marco Murgano (Team Corratec), Didier Merchan (GW Shimano-Sidermec) en Gabriele Petrelli (Team Technipes) en de kopgroep van de dag was gevlogen.

Aanval Cavagna doet koers ontbranden in finale

De vluchters reden bijna fluitend een voorsprong van zes minuten bij elkaar, wat het peloton dwong om flink te gaan achtervolgen. EF-Education EasyPost was de uitverkorene om stukje bij beetje wat van de voorsprong af te snoepen, maar de kopgroep hield het verrassend lang vol.

In de finale moest tweemaal de Montescudo worden bedwongen en daar brandde de koers echt los. Net na de eerste passage viel Cavagna aan. De Fransman van Soudal-Quick Step raapte solo de vluchters op en alleen Teugels kon de hardrijder volgen. De aanval was zo machtig dat het tweetal meteen anderhalve minuut voorsprong had op het jagende peloton.

Cavagna bleek de betere van de twee en loste Teugels toen de Montescudo voor de tweede keer werd aangedaan. De Fransman had op dat moment nog iets meer dan een minuut over op de grote groep. Voor een tijdritje kan je Cavagna altijd wakker maken en ook nu bleek dat weer een specialiteit van het huis. De 'TGV van Clermont-Ferrand' leek te vliegen en bleef ondanks verwoede pogingen van Jumbo-Visma vooruit. Toen Cavagna goed en wel afgekoeld was, gingen ongeveer veertig man sprinten om het podium. Schmid was daarin de snelste en bleef Rick Pluimers (Tudor Pro Cycling) en Loe van Belle (Jumbo-Visma) voor.

Uitslag etappe 1 Coppi e Bartali

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws