Ciccone door operatie tijdelijk van de fiets, Lidl-Trek maakt zich geen zorgen om voorbereiding op Giro Wielrennen
Wielrennen

Ciccone door operatie tijdelijk van de fiets, Lidl-Trek maakt zich geen zorgen om voorbereiding op Giro

Ciccone door operatie tijdelijk van de fiets, Lidl-Trek maakt zich geen zorgen om voorbereiding op Giro

De voorbereiding van Giulio Ciccone (Lidl-Trek) op het seizoen 2024 heeft een flinke knauw opgelopen. De Italiaanse klimmer heeft maandag een cyste operatief moeten laten verwijderen en mag de fiets daardoor niet aanraken. Om deze reden kan hij niet op een eerste hoogtestage naar de Teide en zal hij ook niet deelnemen aan Tirreno-Adriatico.

'Een perineale cyste dwong Giulio Ciccone zijn voorbereiding op zijn seizoensdebuut te onderbreken', deelde zijn ploeg Lidl-Trek mee in een communiqué. 'Vanwege ernstige ontstekingen is de renner maandag 5 februari geopereerd om de cyste te verwijderen. De artsen hebben hem een fietsverbod van vier weken opgelegd, mede afhankelijk van de postoperatie ontwikkelingen.'

Ciccone zal om die reden logischerwijs niet mee gaan op hoogtestage en moet ook Tirreno-Adriatico, zijn oorspronkelijke seizoensdebuut, schrappen. Verdere updates over zijn herstel brengt Lidl-Trek op een later moment naar buiten, ongetwijfeld afhankelijk van de vorderingen die de man uit de Abruzzen maakt.

Giro door operatie niet in gevaar voor Ciccone

Ciccone richt zich dit seizoen voornamelijk op de Giro d'Italia, waar hij als klassementskopman van Lidl-Trek zal starten. Die doelstelling komt vooralsnog helemaal niet in gevaar, melden head of performance van de ploeg Josu Larrazabal en arts Gaetano Daniele. 'Natuurlijk is hij teleurgesteld dat zijn voorbereiding nu wordt onderbroken. Hij heeft nu totale rust nodig voor tien tot twaalf dagen. Daarna wordt het makkelijker om een herstelplan op te zetten.'

'Voor de Giro rest nog een heel lang traject. Het is nog twaalf weken tot de start van die koers, dus daar maken we ons niet zoveel zorgen om. Hij draaide altijd goede winters. Een kleine tegenslag betekent niet dat alle conditie ineens weg is. Natuurlijk gaat het impact hebben en moeten we wat races in de eerste periode die komt aanpassen, maar de hoogtestage in april komt niet in gevaar en een groot deel van de voorbereiding blijft gewoon hetzelfde', aldus de ploeg tegenover Global Cycling Network.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws