Contador heeft grootse plannen: 'EOLO-Kometa mogelijk WorldTour in 2022' Wielrennen
Wielrennen

Contador heeft grootse plannen: 'EOLO-Kometa mogelijk WorldTour in 2022'

Contador heeft grootse plannen: 'EOLO-Kometa mogelijk WorldTour in 2022'

Mogelijk krijgen we snel weer een WorldTour-team met een Italiaanse licentie. Alberto Contador heeft laten weten dat hij grootse plannen heeft met EOLO-Kometa, de ploeg waar hij samen met Ivan Basso manager is.

De ploeg van Contador en Basso maakt dit seizoen haar debuut op ProContinentaal niveau en heeft direct een wildcard voor de Giro d'Italia in de wacht weten te slepen. Tijdens de live-uitzending van de Ronde van Catalonië op Eurosport liet de Spaanse toprenner van weleer weten dat hij het daar niet bij wil laten. Hij vertelde met grootse plannen te zitten, zoals het toevoegen van een nieuwe sponsor en het binnenhalen van nieuwe renners.

Contador denkt na over stap naar WorldTour

'We weten zeker dat dat voor volgend jaar mogelijk is', legt hij uit. 'We denken er zelfs over na om, waarom ook niet, de sprong naar de WorldTour te maken.' Als EOLO-Kometa de Italiaanse licentie behoudt, zou dat kunnen betekenen dat er voor het eerst sinds 2016 weer een Italiaans team uitkomt op WorldTour-niveau. Dat jaar stopte Lampre als hoofdsponsor van het professionele wielrennen.

Bij het team zijn momenteel oudgedienden Luca Wackermann, Francesco Gavazzi en Manuel Belletti actief. Daarnaast heeft het team enkele interessante talenten binnen de gelederen, waarmee het de komende jaren hoopt te scoren. Via de Contador Foundation wil men nog meer jonge renners de kans geven om op die manier door te stromen naar het profpeloton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws