Damien Howson soleert na late aanval naar overwinning in zware openingsrit Asturië Wielrennen
Wielrennen

Damien Howson soleert na late aanval naar overwinning in zware openingsrit Asturië

Damien Howson soleert na late aanval naar overwinning in zware openingsrit Asturië

Damien Howson heeft zijn eerste zege voor Q36.5 binnen. De Australier – die voor dit seizoen jarenlang in dienst reed van Jayco AlUla – was in de zware openingsetappe van de Ronde van Asturië de beste. In de finale demarreerde hij uit een kleine groep, waarna hij solo over de finish kwam.

De Ronde van Asturië begon vrijdag gelijk met een zware etappe. Zo lagen er in de finale meerdere steile beklimmingen. De laatste – de Alto de Carabanzo - was twee kilometer lang en bijna tien procent gemiddeld. Na de Carabanzo volgde een snelle finale van zeven kilometer naar de finish.

Nicolas Sessler, Ollie Jones en Victor Martinez vormden de vlucht van de dag en kleurden de openingsfase. Groter dan drie minuten werd hun voorsprong niet. Het avontuur van de drie zou ook niet lang duren. Op vijftig kilometer van de finish werden ze ingelopen.

Op La Cabaña (3,4 kilometer aan 9,2 procent) knalde het peloton vervolgens uit elkaar. Twintig renners bleven na de beklimming vooraan over. Na de voorlaatste klim en de Carabanzo was de groep verder uitgedund naar twaalf renners.

Vanwege het gebrek aan controle was een aanval kansrijk. Howson koos het beste moment en won de etappe. Vincenzo Albanese spurtte daarachter naar de tweede plek. Steff Cras (TotalEnergies) besloot verdienstelijk als vierde.

Uitslag etappe 1 Ronde van Asturië

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws