Dankbare Van Aert na Italiaanse zege: 'Deze draag ik op aan mijn familie, trainer en ploeggenoten' Wielrennen
Wielrennen

Dankbare Van Aert na Italiaanse zege: 'Deze draag ik op aan mijn familie, trainer en ploeggenoten'

Dankbare Van Aert na Italiaanse zege: 'Deze draag ik op aan mijn familie, trainer en ploeggenoten'

Wout van Aert wist maandag als eerste de finishlijn van Coppa Bernocchi te passeren. De Belg van Jumbo-Visma nam met zijn ploeg de volledige koers in handen, waarna hij het in de laatste honderden meters alleen maar af hoefde te maken.

Vanaf de start was het al duidelijk dat Jumbo-Visma de wedstrijd in handen zou nemen, waarbij Jan Tratnik uiteindelijk voor de definitieve schifting zorgde op het lokale rondje in Noord-Italië. De Sloveen reduceerde het peloton tot een groep van negen renners, met naast Van Aert en hemzelf ook Tiesj Benoot van de Nederlandse formatie.

Met de aanwezigheid van Julian Alaphilippe, Andrea Bagioli en Fausto Masnada van Soudal Quick-Step was het vooral opletten voor die ploeg, maar daar slaagden ze bij de Nederlandse ploeg in. Van Aert werd perfect naar de meet gebracht en mocht daar dus ook juichen. 'Het is een mooi gevoel, vooral na zo'n seizoen waarin ik er in veel gevallen net naast greep. Het is tof om de handen dan nog eens de lucht in te gooien, vooral na deze teamprestatie', klonk het in zijn flashinterview.

'Ik wil deze overwinning opdragen aan de mensen die me zijn blijven geloven. Mijn familie, mijn trainer Marc Lambrechts en natuurlijk de ploeg. In deze koers waren ze alle zeven alleen maar bezig met het controleren van de koers, dus het is heel mooi dat we het zo af kunnen ronden', praat hij vol lof over zijn teamgenoten in de Coppa Bernocchi.

Van Aert zit nog met zijn hoofd bij 2023, maar is ook toe aan rust

Van Aert staat dinsdag alweer aan de zijde van Primoz Roglic aan de start in Tre Valli Varesine, waarna hij ook nog Gran Piemonte (donderdag) en het WK gravel (zondag) zal rijden. 'Er staan nog twee koersen op het programma, maar daarna kijk ik ook wel uit naar wat rust. Dan wil ik mijzelf ook weer verbeteren richting komend seizoen, maar op dit moment zit ik nog met mijn hoofd bij dit jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws