Danny van Poppel en Van der Hoorn vallen letterlijk uit de Ronde van Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Danny van Poppel en Van der Hoorn vallen letterlijk uit de Ronde van Vlaanderen

Danny van Poppel en Van der Hoorn vallen letterlijk uit de Ronde van Vlaanderen

Danny van Poppel is de eerste uitvaller van de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander was betrokken bij een valpartij en kon zijn weg niet vervolgen. Bij een volgende valpartij was Taco Van der Hoorn het grootste slachtoffer. Ook hij moest de strijd staken.

Van Poppel stapte uit de koers en werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Izegem. Over zijn kwetsuren is momenteel niets bekend. Van der Hoorn was bij een tweede valpartij betrokken. De renner van Intermarché-Circus-Wanty ging op een nare manier onderuit en greep naar zijn gezicht. Zijn ploeg meldde niet veel later een opgave en zal later met updates komen.

Voorafgaand gaf Van Poppel tegen In de Leiderstrui nog aan veel zin te hebben in de ‘Ronde’. ‘De Ronde van Vlaanderen is altijd mooi. Het is een beetje de Elfstedentocht van België, zoals ik het benoem. Om daar bij te zijn, is altijd leuk. Je staat toch met een ander gevoel aan de start dan in andere wedstrijden; het is een hele eer om hier te rijden. Ook al rijd je geen uitslag, het is een heel mooie ervaring.’

Van Poppel aasde op een resultaat. ‘Ik ben hier nu twee keer zestiende geworden, maar het is de laatste jaren wel lastiger geworden. In het verleden hebben mannen als Kristoff (Alexander, red.) hier ook podium kunnen sprinten. Wie weet zit je er nog bij na de Paterberg en kan je naar een mooi resultaat rijden.’ Helaas liep de koers uit op een grote teleurstelling voor Van Poppel. Beterschap Danny!

Beelden val Van Poppel en Van der Hoorn (tweede filmpje): 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws