Daverende verrassing bij Jumbo-Visma: Roglic verschijnt aan start van Tirreno-Adriatico Wielrennen
Wielrennen

Daverende verrassing bij Jumbo-Visma: Roglic verschijnt aan start van Tirreno-Adriatico

Daverende verrassing bij Jumbo-Visma: Roglic verschijnt aan start van Tirreno-Adriatico

Jumbo-Visma heeft bekendgemaakt dat Primoz Roglic, samen met onder andere Wout van Aert, de Tirreno-Adriatico rijdt. De Sloveen zou oorspronkelijk alleen de Ronde van Catalonië betwisten in aanloop naar de Giro d'Italia, maar heeft besloten ook naar Italië af te reizen voor de Tirreno.

De drievoudig Vueltawinnaar richt dit jaar al zijn pijlen op de Giro en bereidt zich tijdens de zevendaagse rittenkoers voor op wat komen gaat. Het was al bekend dat ook Van Aert de Tirreno-Adriatico zou aandoen. Beide mannen krijgen verder Wilco Kelderman, Koen Bouwman, Tiesj Benoot, Attila Valter en Dylan van Baarle met zich mee. Kelderman rijdt zijn eerste koers voor Jumbo-Visma, terwijl Van Baarle en Benoot de mannen in vorm zijn en respectievelijk al de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne wisten te winnen.

Sportief directeur Merijn Zeeman zegt via Twitter het volgende over Roglic. 'Primoz heeft hard gewerkt en is er klaar voor. Koersen rijden is de volgende stap richting zijn doelen. Hij start zonder druk en richt zich niet op een resultaat.'

Selectie Jumbo-Visma Tirreno-Adriatico 2023

Primoz Roglic

Wout van Aert
Wilco Kelderman
Koen Bouwman
Attila Valter
Tiesj Benoot
Dylan van Baarle

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news