Derek Gee strijdend ten onder: 'De versnelling van Buitrago was belachelijk' Wielrennen
Wielrennen

Derek Gee strijdend ten onder: 'De versnelling van Buitrago was belachelijk'

Derek Gee strijdend ten onder: 'De versnelling van Buitrago was belachelijk'

Het mocht niet lukken voor Derek Gee in de Giro d'Italia. De Canadees - die zijn eerste grote ronde rijdt - eindigde voor de vierde keer tweede. In de koninginnenrit kreeg Gee in de laatste kilometers de doodsteek van Santiago Buitrago.

'Ik wilde mee in de ontsnapping voor het puntenklassement, om de tweede plek veilig te stellen', zegt een zichtbaar vermoeide Gee tegen Eurosport. 'Maar ze gaven ons een steeds grotere voorsprong, terwijl ik zeker wist dat het een dag voor de klassementsrenners zou zijn', toont Gee zich verbaasd.

'Daarna zette ik de knop om en ging ik vol tot de finish', vervolgt Gee, die één van de besten uit de kopgroep bleek. De renner van Israel-Premier Tech reed zelfs even op kop, maar werd uiteindelijk door de sluwe Buitrago voorbij geknald.

'Ik wist niet helemaal in welke positie ik reed. Wel wist ik dat Buitrago voor mij reed; zijn versnelling was belachelijk. Ik had geen idee waar de rest reed, dus ik ging vol door naar de finish. Er is hier weinig zuurstof', doelt Gee op de hoogte. 'Dat zorgde voor veel pijn.'

'Ik moet dit allemaal nog even laten indalen, ik begrijp het nog niet', zegt Gee over zijn knappe Giro, waarin hij talloze keren ten aanval trok. 'Als ik in het peloton blijf zitten, win ik zeker niet. Ik mag dan vaak tweede zijn geworden, maar ik heb mezelf tenminste een kans gegeven', besluit Gee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws