Deze twee youngsters reden net geen podium in de Amstel Gold Race, maar gaven wel visitekaartje af Wielrennen
Wielrennen

Deze twee youngsters reden net geen podium in de Amstel Gold Race, maar gaven wel visitekaartje af

Deze twee youngsters reden net geen podium in de Amstel Gold Race, maar gaven wel visitekaartje af

De Amstel Gold Race werd zondag gewonnen door Tom Pidcock, met sterke mannen Marc Hirschi en Tiesj Benoot aan z'n zijde. Die foto gaat de geschiedenisboeken in, maar daarmee gaan we wel voorbij aan de koers van twee jonge gasten die net buiten het podium vielen. Paul Lapeira en Mauri Vansevenant gaven hun visitekaartje af, al bleef de beloning uit.

Vansevenant werd vierde, van de vier. Dat hing wel een beetje in de lucht, want de 24-jarige Belg had in de finale al één keer op het tandvlees moeten aanklampen. Met een late uitval hoopte hij nog op de verrassing te spelen, maar die move zag iedereen aankomen. 'De Amstel is altijd een verrassende koers, dat was nu niet anders. We hebben het goed gedaan als team, waarbij ons plan was om mee te schuiven bij de belangrijkste moves in de finale. Louis (Vervaeke, red.) viel eerst aan en daarna zat ik mee. Ik heb alles gegeven wat ik had, als was ik best teleurgesteld toen ik vierde werd. Ik had graag podium gereden, maar uiteindelijk blijven we vooruit, omdat ik daar begin met sprinten. Vierde worden blijft goed en is een verrassing die me trots maakt', aldus Vansevenant in een persbericht van Soudal-Quick Step.

Bij HLN gaat Vansevenant nog verder in op zijn moment van aanvallen en het moment dat hij even leek te moeten lossen bij Pidcock, Hirschi en Benoot, maar tóch nog kon aansluiten. 'Ik was moe van al dat wringen, draaien en keren. "Ik ga er hier een ei op geven, kus allemaal mijn kloten", dacht ik. Ik verloor bij Pidcocks versnelling twintig meter, zag even zwarte sneeuw, maar dichtte het gat op karakter.' Ploegleider Geert Van Bondt is trots: 'Het uitvallen van Evenepoel in het Baskenland was voor ons een zware domper. Van volgwagen één vielen we hier terug naar volgwagen... 23. Erg motiverend was dat natuurlijk niet. Maar fantastisch hoe de groep met dat verlies is omgegaan.'

Lees verder onder de foto

Lapeira bewijst ook grote motor te hebben

Lapeira was met Mikkel Honoré van EF en Quentin Pacher van Groupama-FDJ degene die de finale opende, nog voordat een grote groep van twaalf ontstond. De 23-jarige Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale viel recent op met zeges in de Classic Loire Atlantique en Cholet Agglo Tour, afgetopt met een ritzege in de Ronde van het Baskenland. Naast rappe benen, bewees hij zondag echter ook een grote motor te hebben. Want nadat Lapeira vanuit de kopgroep van twaalf eerst niet mee kon met de vier besten, reed hij in de absolute slotfase met een machtige solo nog bijna naar het kwartet toe.

Het werd echter een vijfde plaats, iets waar hij heel tevreden over is. 'Ik had niet verwacht dat ik het zo goed zou doen, dit is geweldig', zo jubelt hij in een reactie bij zijn ploeg. 'Ik viel aan op zestig kilometer van de finish en toen de uiteindelijke kopgroep zich vormde, was ik misschien niet brutaal genoeg. Fysiek had ik bij de besten kunnen rijden, denk ik. Ik zat niet ver van de zege, dus dat is frustrerend, maar ik ben heel tevreden met een vijfde plek.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws