Démare boekt derde sprintzege op rij en wint tevens eindklassement Mayenne Wielrennen
Wielrennen

Démare boekt derde sprintzege op rij en wint tevens eindklassement Mayenne

Démare boekt derde sprintzege op rij en wint tevens eindklassement Mayenne

Arnaud Démare heeft zijn derde overwinning in de Boucles de la Mayenne van dit jaar geboekt. Door het winnen van de slotetappe verzekerde de Franse sprinter zich eveneens van de winst in het eindklassement.

De laatste etappe in de Franse rittenkoers trok van Méral richting Laval en deze rit ging voornamelijk over vlakke wegen. Een drietal renners vond dat de moeite waard om een vluchtpoging eens een kans te geven. Ludwig De Winter (Intermarché), Roger Adrià (Kern Pharma) en Alexandre Delettre (DELKO) deden hun best om uit handen van het peloton te blijven, maar dat bleek tegen beter weten in te zijn. Een lange dag in de vlucht kwam uiteindelijk tot een einde, toen het peloton hen op vijftien kilometer van het einde weer inrekende.

Démare simpelweg de beste

Vervolgens kon de strijd om de massasprint op gang gebracht worden. De sprintersploegen kwamen naar voren, maar bij Groupama-FDJ bleef men lange tijd afwezig. Pas op anderhalve kilometer van het einde kwamen de Fransen met klassementsleider Démare naar voren. Bij het ingaan van de laatste kilometers reden ze op kop van het peloton, waardoor ze hun sprinter in uitstekende positie richting de finishlijn brachten.

Démare besloot zelf als eerste de sprint aan te gaan, waarna alle andere renners in zijn spoor nog naar voren wisten te komen. Ondanks dat de gele trui wat van zijn snelheid verloor in de laatste meters, was het genoeg om een nieuwe ritzege binnen te hengelen. Door de derde overwinning wist hij tevens de eindoverwinning in de Boucles de la Mayenne te boeken.

Uitslag etappe 4 en eindklassement Boucles de la Mayenne 2021

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws