DSM-talent Stork breekt knieschijf en meerdere ribben bij harde klapper in UAE Wielrennen
Wielrennen

DSM-talent Stork breekt knieschijf en meerdere ribben bij harde klapper in UAE

DSM-talent Stork breekt knieschijf en meerdere ribben bij harde klapper in UAE

Anthony Roux, Florian Stork en Matteo Moschetti haalden de finish niet in de zesde etappe van de UAE Tour. De drie renners gingen allemaal onderuit in de sprintrit, die werd gewonnen door Sam Bennett. De schade bleek na afloop voor twee van de drie alvast mee te vallen. Tadej Pogacar viel niet, maar kreeg wel een tijdstraf van de organisatie.

Eerst maar eens de aangeslagen drie renners. De eerste die onderuit ging was Stork van Team DSM. De jonge Duitser stond keurig twaalfde na vijf etappes, maar crashte in de zesde rit met een verkeerseiland. Hij gaf op met, wat later naar buiten kwam, een gebroken knieschijf en enkele gebroken ribben. 'Stork zal zich nu volledig richten op zijn herstel, alvorens hij denkt aan een terugkeer in het peloton', meldt Team DSM.

Roux kwam ook ten val. De Fransman van Groupama-FDJ hield het voor gezien en liet meteen röntgenfoto's maken. Daaruit bleek dat er geen breuken zijn geconstateerd. Dat geldt ook voor Moschetti, de Italiaanse sprinter van Trek-Segafredo. Hij klaagde na een val over pijn aan het heiligbeen. Hij stapte af, kreeg medicatie, maar de doktor kwam tot het inzicht dat er geen verdere checks nodig zijn.

Pogacar levert tien seconden in na duw

Dan Pogacar, die 45 seconden voorsprong koesterde in het klassement, ten opzichte van nummer twee Adam Yates. Daar zijn er na de zesde etappe nog 35 van over. Pogacar zou tijdens de zesde etappe een andere renner hebben geduwd. Om diezelfde reden kreeg ook ploegmaat Jan Polanc een tijdstraf. Beide renners moeten ook 200 Zwitserse frank boete betalen. Tosh Van der Sande van Lotto Soudal kreeg zelfs twintig seconden tijdstraf na te lang stayeren in etappe zes. Ook hij moet 200 Zwitserse frank betalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws