Dubbelslag op Willunga Hill voor Sarah Gigante, ook Nederlandse Nienke Vinke bij de pinken Wielrennen
Wielrennen

Dubbelslag op Willunga Hill voor Sarah Gigante, ook Nederlandse Nienke Vinke bij de pinken

Dubbelslag op Willunga Hill voor Sarah Gigante, ook Nederlandse Nienke Vinke bij de pinken

In de derde rit van de Santos Tour Down Under voor vrouwen, welke tegelijkertijd als afsluitende etappe gold, heeft Sarah Gigante (AG Insurance-Soudal) een dubbelslag geslagen. Op Willunga Hill liet ze alles en iedereen haar hielen zien en kwam ze met een flinke voorsprong als soliste over de meet. Haar voorsprong was zelfs zo groot dat ook het eindklassement haar richting op kwam. De Nederlandse Nienke Vinke werd knap tweede (ook in het klassement).

Daags na de knappe heuvelvictorie van Cecilie Uttrup Ludwig trok het peloton in de richting van Willunga Hill, de fameuze scherprechter in Australië. De 23-jarige Gigante wist op die bewuste slothelling iedereen uit het wiel te rijden, zo ook leidster Ludwig. Met een voorsprong van liefst zestien seconden op runner-up Vinke kwam de thuisrijdster solo over de meet, waarna al snel duidelijk werd dat we te maken hadden met een dubbelslag.

Vinke, uitkomend voor dsm-firmenich PostNL, snelde middels haar tweede stek ook naar het zilver in de eindrangschikking. Het eindpodium werd vervolledigd door Neve Bradbury (Canyon//SRAM Racing), de nummer drie op Willunga Hill. En Ludwig? Die kwam als veertiende over de meet en moest in de eindklassering genoegen nemen met een negende plaats.

Uitslag etappe 3 Tour Down Under 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws