Dunbar sluit eerste grote ronde sinds jaren af met zevende plaats: 'Heb veel geleerd' Wielrennen
Wielrennen

Dunbar sluit eerste grote ronde sinds jaren af met zevende plaats: 'Heb veel geleerd'

Dunbar sluit eerste grote ronde sinds jaren af met zevende plaats: 'Heb veel geleerd'

Team Jayco-AlUla-kopman Eddie Dunbar ving de loodzware slotweek in de Giro d'Italia aan als nummer vijf in het klassement, maar vindt zichzelf in Rome terug op de zevende plek. In de moordende derde week moest de Ierse klassementsrenner dus twee plaatjes prijsgeven. Toch mag de ranke klimmer terugkijken op een geslaagde Ronde van Italië, zo beaamt hij zelf ook in gesprek met Cycling Pro Net.

'In de tijdrit kon ik gewoon niet meer. Ik voelde me niet helemaal honderd procent en betaalde er de prijs voor', refereert hij aan de voorlaatste etappe, die werd gekenschetst door de bestijging van de loodzware Monte Lussari. 'Ik verloor er twee plaatsen in het algemeen klassement mee, maar het is wat het is. Ik moet gewoon het positieve eruithalen. Je kan er immers niet veel aan veranderen.'

'Volgens mij waren er best wat klassementsrenners veel gestrester dan ik', aldus Dunbar

Opvallenderwijs reed Dunbar, die tot en met eind 2022 nog de kleuren van INEOS Grenadiers vertegenwoordigde, voorafgaand aan de Giro van 2023 maar liefst vier jaar lang geen grote ronde. 'Ik heb gedurende deze ronde veel geleerd. Maar het is eigenlijk nog niet echt het moment om erover na te denken. Dat doe ik in de weken na de Giro wel.'

Het als klassementsrenner meedoen aan een grote ronde is Dunbar alleszins goed bevallen. Ook over de nodige nervositeit die daarmee gepaard gaat lijkt de 26-jarige coureur zich geen zorgen te maken. 'Het is net zo stressvol als je het zelf maakt. Mijn ploeggenoten hebben er bovendien voor gezorgd dat ik deze Giro zonder zorgen ben doorgekomen. Volgens mij waren er best wat klassementsrenners veel gestrester dan ik. Het is sowieso één van de meest wezenlijke dingen die ik heb geleerd: houd je zenuwen onder controle en je zal er veel meer van genieten', aldus Dunbar, die ter afsluiting ook nog meegeeft dat hij dit jaar normaal gesproken aan de start van de Ronde van Polen en de Vuelta zal staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws