Dylan Teuns (Israel-Premier Tech) maakt rentree in Zwitserland, Uijtdebroeks en Higuita bij BORA Wielrennen
Wielrennen

Dylan Teuns (Israel-Premier Tech) maakt rentree in Zwitserland, Uijtdebroeks en Higuita bij BORA

Dylan Teuns (Israel-Premier Tech) maakt rentree in Zwitserland, Uijtdebroeks en Higuita bij BORA

BORA-hansgrohe vaardigt onder andere Sergio Higuita en Cian Uijtdebroeks af naar de Ronde van Zwitserland, die zondag 11 juni van start gaat met een tijdrit. Namens Israel Premier Tech keren Dylan Teuns en Jakob Fugslang terug in koers.

BORA heeft met Uijtdebroeks en Higuita twee pionnen voor het algemeen klassement. De eerste toonde zich eind april al op Zwitserse wegen met een zesde plaats in de Ronde van Romandië. In diezelfde koers moest Higuita opgeven. De Colombiaan - die vorig jaar de runner-up was in Zwitserland - maakte vrijdag zijn rentree met een 47ste plaats in de GP Kanton Aargau.

BORA-hansgrohe neemt met Jordi Meeus ook een sprinter mee. De 24-jarige Belg toonde de recente weken goede vorm met een tweede plaats in de Heistse Pijl en een derde plek in de Brussels Cycling Classic. Marco Haller, Jonas Koch, Maximilian Schachmann en Matteo Fabbro maken de selectie compleet.

Teuns: 'Voorlopig neem ik alles dag voor dag'

Teuns keert na twee maanden terug in koers. De Belgische puncher zijn laatste koers was begin april de Ronde van Vlaanderen. 'Ik voel me goed', zegt Teuns in een persbericht. 'Na de hoogtestage ben ik een week thuis geweest en ik kijk ernaar uit om te zien hoe ik het hier in Ronde van Zwitserland doe.'

'Ik heb lang niet gekoerst, maar na de eerste tijdrit morgen zal ik een goed idee hebben van mijn benen en dan na etappe drie zullen we weten hoe het staat met het algemeen klassement. Ik hoop echter op een goed resultaat in het klassement en natuurlijk op een goede klassering in een etappe. Maar voorlopig neem ik alles dag voor dag', aldus Teuns.

Fuglsang eindigde al vier keer op het eindpodium van de Ronde van Zwitserland, maar won de koers nog nooit. De inmiddels 38-jarige Deen viel eind februari uit in de UAE Tour, waarna hij pas in mei zijn rentree maakte in de Ronde van Hongarije. 'Ik hoop me met elke wedstrijddag meer en meer mezelf te voelen. Als het gaat om het klassement, zal ik zo lang mogelijk volhouden, maar ik ben niet in dezelfde vorm als vorig jaar.

De selectie van Israel-Premier Tech bestaat verder uit Daryl Impey, Reto Hollenstein, Hugo Houle, Krists Neilands en Nick Schultz.

Selectie BORA-hansgrohe Ronde van Zwitserland 2023

Sergio Higuita
Jonas Koch
Marco Haller
Cian Uijtdebroeks
Maximilian Schachmann
Jordi Meeus
Matteo Fabbro

Selectie Israel-Premier Tech Ronde van Zwitserland 2023

Jakub Fuglsang
Dylan Teuns
Nick Schultz
Hugo Houle
Daryl Impey
Reto Hollenstein
Krists Neilands

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws