Eerst twintig grote rondes op een rij, maar nu de nieuwe voorzitter van rennersvakbond CPA Wielrennen
Wielrennen

Eerst twintig grote rondes op een rij, maar nu de nieuwe voorzitter van rennersvakbond CPA

Eerst twintig grote rondes op een rij, maar nu de nieuwe voorzitter van rennersvakbond CPA

Hij was een tijdje uit het professionele wielrennen verdwenen, maar Adam Hansen keert in de rol als voorzitter van de rennersvakbond CPA terug in de sport. Hansen neemt hiermee het stokje over van Gianni Bugno, die sinds 2010 de leiding had over de vakbond.

Hansen reed in zijn actieve carrière onder andere voor Team HTC-Columbia en sinds 2012 voor Lotto-Soudal (nu Lotto-Dstny). Hij baarde vooral opzien door twintig achtereenvolgende grote rondes uit te rijden. Na in 2021 een tussenjaar te hebben genomen, kwam Hansen in het jaar nadien terug in de sport, bij het Oostenrijkse continentale WSA KTM Graz. Bij dat team reed hij vorig jaar vooral de kleinere .2 koersen in Oost-Europa.

Nu wordt de 41-jarige Australiër dus de nieuwe voorzitter van de Cyclistes Professionnels Associés, oftewel: de rennersvakbond CPA. Hansen heeft in zijn thuisland al de nationale rennersbond opgezet en geleid en zal nu de eerste CPA-president zijn buiten Europa. 'Ik bedank Gianni voor het werk dat hij heeft gedaan en ik beloof mijn uiterste best te doen om mijzelf in te zetten voor de professionele atleten', waren de eerste woorden van Hansen na de online verkiezing.

Het was overigens niet echt spannend wie de nieuwe voorzitter zou gaan worden: Hansen was namelijk de enige kandidaat waarop online gestemd kon worden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws