Eindelijk raak voor Nizzolo: Italiaan spurt naar de zege in dertiende etappe Giro Wielrennen
Wielrennen

Eindelijk raak voor Nizzolo: Italiaan spurt naar de zege in dertiende etappe Giro

Eindelijk raak voor Nizzolo: Italiaan spurt naar de zege in dertiende etappe Giro

Giacomo Nizzolo heeft dan eindelijk raak geschoten in de Giro d'Italia. De Italiaan was de sterkste in de massasprint en kroonde zich in Verona tot winnaar van de dertiende etappe, voor Edoardo Affini en Peter Sagan. De roze trui van Egan Bernal kwam niet in gevaar.

Je hoefde het parcours niet aandachtig te bestuderen om uit te vinden dat er vrijdag een biljartvlakke rit op het programma stond. Die kwam zeker niet ongelegen voor de klassementsmannen en de klimgeiten, daar de afgelopen twee etappes als vrij pittig bestempeld konden worden. Een uitgelezen dag om de benen nog even te kunnen sparen, want zaterdag is het klimmen geblazen richting de Monte Zoncolan!

Peloton gunt drietal royale voorsprong

Met Bernal nog altijd in de leiderstrui vertrok het peloton vanuit het zonnige Ravenna. Al snel koos een drietal renners het hazenpad, in de namen van Simon Pellaud (Androni-Giocattoli Sidermec), Umberto Marengo (Bardiani-CSF-Faizanè) en Samuele Rivi (EOLO-Kometa). Het peloton vond het wel best en gunde het trio flink wat ruimte. De vlucht van de dag was een feit en kreeg al snel zo’n acht minuten cadeau.

Bij de tussensprint in Ferrara grepen de koplopers de volle buit, maar daarachter wisten onder meer ook Fernando Gaviria en Sagan enkele punten te pakken. Na die tussensprint zegde Pellaud zijn medevluchters vaarwel om vervolgens eventjes solo te gaan. Erg lang mocht het echter niet duren voor de Zwitser, want zijn twee Italiaanse rivalen werkten goed samen en wisten weer na een poosje weer aan te haken. Zo keerde de kopgroep terug in zijn oorspronkelijke vorm.

Koplopers worden vogel voor de kat, massasprint aanstaande

De voorsprong van het drietal vooraan bleef vervolgens schommelen als een jojo. Ook bij de tweede en tevens laatste tussensprint in Bagnolo San Vito pakten de koplopers de volle punten. De Zwitser en de twee Italianen wisten daarna nog voor lange tijd vooruit te blijven, maar zoals verwacht werden ze in de slotfase van de koers een vogel voor de kat. Op een kleine tien kilometer van de meet was hun strijd gestreden.

Vervolgens was het aan de sprintersploegen om hun mannen veilig naar boven te brengen. Gedurende de laatste vijf kilometers waren het met name de mannen van Qhubeka-ASSOS en Team DSM die hun neuzen aan het front staken, respectievelijk voor Nizzolo en Max Kanter. Het sprinten kon beginnen! Affini sprong namens Jumbo-Visma als eerste weg uit het peloton, maar werd uiteindelijk nog voorbij gesneld door Nizzolo. Sagan maakte het podium compleet.

Uitslag etappe 13 Giro d'Italia 2021

Lees etappe 13 van de Giro d'Italia 2021 terug in ons liveblog


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws