En of hij op tijd in vorm is! Jakobsen met grote overmacht de beste in eerste sprintafspraak in Turkije Wielrennen
Wielrennen

En of hij op tijd in vorm is! Jakobsen met grote overmacht de beste in eerste sprintafspraak in Turkije

En of hij op tijd in vorm is! Jakobsen met grote overmacht de beste in eerste sprintafspraak in Turkije

Luik-Bastenaken-Luik moest nog verreden worden, maar de voorbereidingskoersen op de Giro d'Italia zijn al volop bezig. Na de Tour of the Alps was het vanaf zondagochtend tijd voor de Ronde van Turkije, waar Fabio Jakobsen de eerste rit in Antalya op zijn naam wist te schrijven.

De coureurs moesten zondag vroeg aan het ontbijt, daar hun race al om 09.25 uur vertrok. Reden? Om enige overlap met Luik-Bastenaken-Luik te voorkomen en zodoende ook de TV-uren bij Eurosport te kunnen genereren. Ook voor de mannen van Alpecin-Pimapen was dat belangrijk. Pimapen? Ja, zo gaat de formatie van de gebroeders Roodhooft koersen deze week in Turkije. Hoofdsponsor Deceuninck hoopt zo meer bekendheid te creëren op de Turkse markt.

alpecin pimapen

Zes mannen reden in de openingfase weg: Marcel Camprubi (Q36.5), Jambaljamts Sainbayar (Burgos BH), Filippo Ridolfo (Novo Nordisk), Julian Borresch (Rembe), Emre Yuca (Sakarya), Aljaz Turk (Adria Mobil) en Tomasz Budzinski (Masowsze) waren de namen, wat een bont gezelschap maakte. dsm-firmenich PostNL (in dienst van Fabio Jakobsen) en BORA-hansgrohe (voor Sam Welsford) verzorgden het tempo in het peloton en gaven niet al te veel ruimte prijs. Beide mannen scherpen met hun lead-outs de benen aan in Turkije richting de Giro.

Zoals verwacht hadden de sprintersploegen alles onder controle en werden de laatste vroege vluchters al op dik twintig kilometer van de meet opgeraapt. BORA en dsm-firmenich PostNL kregen in deze fase gezelschap van Astana, maar in de absolute slotfase waren ook Alpecin-Pimapen en zelfs TDT-Unibet bij de pinken. Het ging in razende vaart richting Antalya, met Danny van Poppel die namens BORA op het perfecte moment ging, maar al snel constateerde dat Welsford niet in z'n wiel zat. dsm-firmenich PostNL had de zaken beter voor elkaar, waardoor Jakobsen van ver aanging en al redelijk snel met de handen in de lucht mocht. Sasha Weemaes van Bingoal werd knap tweede, Simon Dehairs van Alpecin derde.

Uitslag etappe 1 Ronde van Turkije 2024

Results powered by FirstCycling.com

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws