Leider Evenepoel baalt van lekke banden ploeggenoten: 'Konden het plan daardoor niet uitvoeren' Wielrennen
Wielrennen

Leider Evenepoel baalt van lekke banden ploeggenoten: 'Konden het plan daardoor niet uitvoeren'

Leider Evenepoel baalt van lekke banden ploeggenoten: 'Konden het plan daardoor niet uitvoeren'

Voor Remco Evenepoel was de derde dag van de UAE Tour gewoon een goede. De Belg kwam tekort voor de dagzege, maar pakte wel de leiderstrui over van Luke Plapp met een imposante spurt.

'Het was een van de manieren', klonk het neutraal bij Evenepoel na afloop van de derde etappe naar de Jebel Jais. De Belg leek ook zijn zinnen te hebben gezet op de dagzege. 'Jammer dat we zo dicht kwamen, ik had kunnen winnen. De rode trui is echter een goede troost. We hebben goed gewerkt, maar enkele jongens hadden een lekke band op de beklimming, waardoor ze moesten terugkomen. We konden het plan daardoor niet uitvoeren.'

Evenepoel trots op ploeg na werk

'Ik wilde een hoog tempo en dan mijn sprint doen', vatte Evenepoel het eigenlijke plan samen. Desondanks was hij tevreden met het werk van zijn ploeg, waarbij hij iedereen benoemde. 'De jognens was heel sterk. Bert en Tim (Van Lerberghe en Merlier, red.) hielden me hele dag uit wind, waarna Josef (Cerny, red.) me afzette. Pieter, Mauro en Louis (Serry, Schmid en Vervaeke) deden bergop hun werk, dus het is opnieuw een prachtige dag voor ons. Eerste, eerste en nu de rode trui, dat is perfect', vat Evenepoel de UAE Tour van Soudal Quick-Step tot dusver samen.

Tot slot had de nieuwe leider van de UAE Tpur mooie woorden over voor dagwinnaar Einer Rubio, die het peloton verraste met een zeven kilometer lange solo. 'Einer kwam snel weg, hij kreeg veel ruimte. Toen we besloten om tempo te maken, kwamen we wel dichter. Als de finish twee kilometer verder had gelegen, hadden we hem kunnen halen', stelde Evenepoel, die wel respect had voor Rubio. 'Het was een zeer sterke rit van hem, kudos naar hem. Het is zijn verjaardagscadeau, dus dat is heel mooi voor hem.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws