📸 Evenepoel doet een Van der Poeltje en start in Luik-Bastenaken-Luik met opvallende witte koersbroek Wielrennen
Wielrennen

📸 Evenepoel doet een Van der Poeltje en start in Luik-Bastenaken-Luik met opvallende witte koersbroek

📸 Evenepoel doet een Van der Poeltje en start in Luik-Bastenaken-Luik met opvallende witte koersbroek

Beter goed gejat dan slecht bedacht, luidt het gezegde. Mathieu van der Poel schokte in 2019 de wielerwereld door tegen alle stijladviezen in te gaan en een witte koersbroek aan te trekken voor de Ronde van Vlaanderen. Vier jaar later doet Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik hetzelfde.

De wereldkampioen reed bij de verkenning op vrijdag en bij al z'n koersen in 2023 nog gewoon in een zwarte broek van Soudal-Quick Step, maar bij de start van La Doyenne op zondag maakte hij de blits met een witte variant. Wat vinden jullie ervan?

Uiteraard werd Evenepoel even gevraagd naar z'n keuze voor een volledig wit tenue. 'Het is de surprise van de dag', lacht hij bijTM. 'Het is mijn eerste klassieker van dit voorjaar, ik denk dat in een volledig wit pak rijden dan wel een soort uitstraling geeft. Ik vind het wel iets hebben. De fans zullen moeten beslissen of het mooi staat.'

Ploeggenoten van Evenepoel verschilden duidelijk van mening. Via social media schreef Kasper Asgreen lachend: 'What the hell is this.' Maar bij de NOS vond Ilan Van Wilder de witte broek juist wel mooi. 'Ik vind het prachtig, echt cool', aldus de trouwe adjudant van de wereldkampioen.

Foto's: Evenepoel verrast met wit tenue in Luik-Bastenaken-Luik

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws