Evenepoel zet zijn vader en Lefevere rond WK op hun plek: 'Ze zouden beter zwijgen, dit doet beetje pijn' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel zet zijn vader en Lefevere rond WK op hun plek: 'Ze zouden beter zwijgen, dit doet beetje pijn'

Evenepoel zet zijn vader en Lefevere rond WK op hun plek: 'Ze zouden beter zwijgen, dit doet beetje pijn'

Dat de verhoudingen tussen kopman Remco Evenepoel en zijn ploeg Soudal Quick-Step op scherp staan, is inmiddels wel duidelijk. Vader/manager Patrick Evenepoel legde daar op zaterdag nog maar eens een extra laag op, waarna een reactie van Patrick Lefevere niet lang op zich liet wachten. De hoofdpersoon zelf keek het ondertussen hoofdschuddend aan.

Even terug naar het begin: vader Patrick lief in de Waalse krant La Dernière Heure optekenen dat de toekomst van Remco mogelijk niet bij de ploeg van Lefevere ligt. 'Er is interesse in Remco, ja, en niet alleen van INEOS. Ik heb al contact gehad met vijf grote ploegen, waarvan drie zeer concreet. Dat is logisch, zolang Soudal Quick-Step niet kan garanderen dat Remco volgend jaar zal kunnen strijden voor Tourwinst', aldus papa Evenepoel.

Lefevere reageerde daarop als door een wesp gestoken. 'De familie Evenepoel moet de violen eens gelijkstemmen. Onze ploeg zet op alle vlakken stappen. De gevolgen van een eventueel vertrek zijn niet te overzien - niet voor hem en niet voor ons. Ik zou dan niet graag in zijn schoenen staan. Als je jouw contract niet respecteert, komt er een rechtszaak van. Ook voor onze sponsors zou dit een ramp zijn.'

Daar werd vervolgens weer op gereageerd door kamp-Evenepoel. 'Ik weet wat Remco wil bereiken, maar de beloftes zijn niet nagekomen. Het contract is er en niemand wil een juridische strijd. Hij moet gewoon kijken waar hij zijn doelstellingen kan halen', liet de manager en tevens vader weer weten.

Remco Evenepoel: 'Iedereen zou beter zwijgen'

Uiteindelijk werd Evenepoel daar zondag voor de start zelf uiteraard ook naar gevraagd. 'Persoonlijk vind ik gewoon dat iedereen beter zou zwijgen en mij mijn ding moeten laten doen. Ik weet goed wat wel en niet kan, dus persoonlijk vind ik dat iedereen beter zou zwijgen. Zowel mijn vader als Patrick', aldus de winnaar van de Vuelta voor de start van het WK tegenover de aanwezige media.

Na de finish van het voor hem anoniem verlopen WK kreeg Evenepoel van HLN nog eens een vraag over de transfer-saga. Hij reageerde rustig, maar ook teleurgesteld. 'Het is best dat iedereen me laat doen en dat er weinig commentaar komt, zowel van mijn entourage als van de media. Ik weet wat ik moet doen, ik weet wat me te wachten staat de komende jaren. Het is niet leuk dat er ondanks een mooie periode altijd iets negatiefs naar boven moet komen. Het is net of ik nooit iets goed kan doen. Dat doet een beetje pijn, maar dat is het leven dat me van bij het begin van mijn carrière bij de profs is toebedeeld.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws