Extra trui voor Pogacar in Giro? Organisatie wekt oud klassement opnieuw tot leven Wielrennen
Wielrennen

Extra trui voor Pogacar in Giro? Organisatie wekt oud klassement opnieuw tot leven

Extra trui voor Pogacar in Giro? Organisatie wekt oud klassement opnieuw tot leven

De organisatie van de Giro d'Italia heeft een oud klassement opnieuw tot leven gewekt. Het gaat om het zogeheten 'intergiro-klassement', ofwel de rangschikking die aangeeft welke renner zich onderweg strijdlustig toont.

Het intergiro-klassement was er voor het eerst in 1989, het jaar dat de Italiaanse rittenkoers gewonnen werd door Laurent Fignon. Het aanvalsklassement werd echter niet gewonnen door Fignon, maar door ene Jure Pavlic, die daarmee een blauwe trui om zijn schouders mocht hangen.

Klassement in verleden gewonnen door onder anderen Indurain en Rominger

Na Pavlic zouden ook mannen als Miguel Indurain, Tony Rominger en Stefano Zanini het klassement naar zich toetrekken. Zanini was wel de allerlaatste winnaar, want in 2005 werd er een punt gezet achter het klassement. Daar komt dus nu weer verandering in, daar de Giro-organisatie heeft besloten de intergiro opnieuw haar intrede te laten maken.

Vooralsnog is het onbekend of er wederom een (blauwe) trui te winnen is. Wel is bekendgemaakt waar in welke etappe de punten voor het oprapen liggen. Daarbij zijn telkens drie, twee en één seconde te verdienen voor het klassement, plus tot maximaal twaalf eenheden voor het puntenklassement. Die punten (12, 8, 6, 5, 4, 3, 2 en 1) worden samengeteld in het intergiro-klassement, met op het einde van de rit dus een winnaar, zo legde de organisatie uit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws