Fiorelli sprint naar overwinning in eerste etappe Sibiu Cycling Tour Wielrennen
Wielrennen

Fiorelli sprint naar overwinning in eerste etappe Sibiu Cycling Tour

Fiorelli sprint naar overwinning in eerste etappe Sibiu Cycling Tour

Filippo Fiorelli heeft in de Sibiu Cycling Tour op knappe wijze de eerste etappe in lijn weten te winnen. De man van Bardiani-CSF-Faizanè was de snelste in de massasprint. Tim van Dijke behield de leiding in het algemeen klassement.

Na de etappeoverwinning van Van Dijke op zaterdag, stond er op de tweede dag van de Roemeense rittenkoers opnieuw een koers op het programma waar Jumbo-Visma een mooi resultaat zou kunnen behalen. Het betrof een lange etappe - meer dan 200 kilometer - met daarin enkele beklimmingen. De finale van de race was echter volledig vlak.

Aleotti valt aan in finale, Fiorelli sprint naar zege

Twee renners probeerden in de slotfase van de race uit de greep van het peloton te blijven, maar tegen de macht van de grote groep waren Jakub Otruba en Giovanni Aleotti (vorig jaar nog eindwinnaar hier) niet opgewassen. Met iets minder dan twee kilometer te gaan werd het tweetal tot de orde geroepen, waarna de coureurs toewerkten naar een massasprint.

De sprint werd afgewerkt op een lange en brede weg, waarin het Fiorelli was die als een duveltje uit een doosje naar voren kwam. Tegen zijn snelheid was niemand opgewassen. De mannen van Jumbo-Visma kwamen er niet aan te pas uiteindelijk.

Uitslag etappe 1 Sibiu Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws