Flanders Classics neemt organisatie Amstel Gold Race in 2025 over van veelbesproken Leo van Vliet Wielrennen
Wielrennen

Flanders Classics neemt organisatie Amstel Gold Race in 2025 over van veelbesproken Leo van Vliet

Flanders Classics neemt organisatie Amstel Gold Race in 2025 over van veelbesproken Leo van Vliet

De Amstel Gold Race komt vanaf 2025 in handen van Flanders Classics, zo meldt de organisatie via de officiële kanalen. Het bedrijf van CEO Tomas Van den Spiegel organiseert momenteel al alle grote Vlaamse eendagskoersen en daar komt na 2024 dus de belangrijkste Nederlandse eendagswedstrijd bij.

De Amstel Gold Race is al jarenlang in handen van organisator Leo van Vliet. De 67-jarige oud-renner maakte van de Limburgse klassieker een belangrijke afspraak in het voorjaar. Van Vliet zal de komende edities ook nog koersdirecteur blijven, waarbij Flanders Classics in 2024 nog zal meekijken en in 2025 officieel gaat organiseren. 'In 2026 zwaait Van Vliet na dertig jaar trouwe dienst af, een mijlpaal in de Nederlandse wielergeschiedenis. Voor Leontien van Moorsel verandert er niets, zij blijft koersdirecteur van de vrouweneditie van de Amstel Gold Race', zo valt te lezen.

Eigenaar Heineken Nederland wil van de Amstel Gold Race een nog grotere wedstrijd maken, met behulp van een belangrijke partij in de wielersport. 'Flanders Classics heeft een enorme staat van dienst in het wielergekke België en weet als geen ander het tempo aan te geven in de snel evoluerende sportwereld. Het is een vooruitstrevende partij die constant in ontwikkeling is op het gebied van innovatie, duurzaamheid en inclusiviteit. Samen met hen kunnen we de geliefde Amstel Gold Race verder vormgeven voor zowel de profs als de toerrijders en het wielerfeest voor fans', aldus Marketing directrice Els Dijkhuizen.

Van Vliet en Flanders Classics lief voor elkaar

Van Vliet kent de wedstrijd en Limburg als z'n broekzak en dus zijn alle partijen blij dat hij nog twee seizoenen aanblijft. '2026 lijkt mij dan ook een prachtig moment om te stoppen', zegt hij er zelf over. 'Ik ben ongelofelijk trots op de ontwikkeling die we in die drie decennia hebben gerealiseerd. Denk aan het verleggen van de start naar Maastricht, de finish naar Valkenburg, de wijzigingen van het parcours en de uitbreiding met een vrouweneditie. Ook het toevoegen van de toerversie op de zaterdag voor de wedstrijd was een schot in de roos. In al die jaren is het organiseren van een wielerkoers gecompliceerder geworden. Flanders Classics heeft zich bewezen als kwalitatief hoogwaardige organisator.'

Tot slot komt Van den Spiegel nog aan het woord. Hij is dankbaar voor de kans. 'Voor ons is dit een heel belangrijke stap; met de Amstel Gold Race breiden we ons internationale avontuur verder uit. Leo van Vliet heeft een ongelofelijke staat van dienst en we zijn bijzonder trots dat we verder mogen bouwen aan zijn succes. Uiteraard zullen we de eigenheid van deze koers bewaken en zorg dragen voor het typische Amstel Gold Race karakter. Ik kijk enorm uit naar de komende jaren waarin we gezamenlijk optrekken en de koers met alle betrokken partijen verder vorm geven.'

Van Vliet lag onder vuur na laatste Amstel Gold Race

In de laatste editie van de Amstel Gold Race lag Van Vliet nog stevig onder vuur. De organisator zou Tadej Pogacar kilometerslang hebben geholpen door met de organisatiewagen vlak voor de Sloveen te rijden. Die kon mede daardoor zijn voorsprong uitbouwen op de rest en solo winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws