George Bennett met sterke solo naar zege op nationaal kampioenschap Nieuw-Zeeland Wielrennen
Wielrennen

George Bennett met sterke solo naar zege op nationaal kampioenschap Nieuw-Zeeland

George Bennett met sterke solo naar zege op nationaal kampioenschap Nieuw-Zeeland

George Bennett zullen we dit hele jaar in de nationale trui van Nieuw-Zeeland zien rijden. In eigen land wist hij het nationaal kampioenschap met bijna twee minuten voorsprong op de nummer twee te winnen. Mark Stewart en Michael Torckler vervolledigen het podium.

Bennett maakte een sterke indruk tijdens de race door met twee metgezellen de oversteek te maken richting de kopgroep. Net voordat de koplopers de laatste ronde ingingen, sloten zij aan. Terwijl het tempo de lucht inging, bleven slechts vijf renners voorop. Op tien kilometer van het einde plaatste Benett een nieuwe aanval, waarna hij de leiding wist vast te houden tot het einde. Het uiteindelijke tijdsverschil op zijn achtervolgers was toen al bijna opgelopen tot twee minuten.

'Dit is zo speciaal', liet Bennett na afloop van de race weten aan de Nieuw-Zeelandse media. 'Het was zo'n zware wedstrijd. Ik leek al uitgespeeld, maar mijn twee maten hebben zo hard gewerkt om dat grote gat te dichten. Op dat moment wist ik echt niet dat ik zou winnen.' In de laatste kilometers dacht de kiwi veel aan de kampioenstrui: 'Ik kijk ernaar uit op die tijdens de Giro te dragen.'

Snel meer!

Williams zegeviert in de vrouwenrace

Bij de vrouwen wist Georgia Williams te zegevieren. De vrouw van Team BikeExchange was in de finale van de wedstrijd te sterk voor Kate McCarthy, die in dezelfde tijd als tweede finishte. Sharlotte Lucas maakte het podium compleet. De verschillen achter de drie vrouwen waren groot, daar de nummer vier al op meer dan drie en een halve minuut werd gezet.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws