Greipel kondigt definitief afscheid aan: 'Nieuw contract ga ik afwijzen' Wielrennen
Wielrennen

Greipel kondigt definitief afscheid aan: 'Nieuw contract ga ik afwijzen'

Greipel kondigt definitief afscheid aan: 'Nieuw contract ga ik afwijzen'

André Greipel hangt eind 2022 definitief zijn fiets aan de wilgen. De 38-jarige Duitser van Israel Start-Up Nation bevestigt dat in de documentaire 'De dans van de Gorilla' van SR Fernsehen.

In de documentaire is Greipel meer dan duidelijk: 'Ik wil niet meer op de fiets zitten als mijn leeftijd begint met een vier, en daar ga ik mezelf dan ook aan houden.' Zijn huidige contract loopt nog tot eind 2022, maar hij is dus voornemens die niet te verlengen: 'Als ik een contract aangeboden krijg, ga ik dat absoluut afwijzen.'

Eerder leek het einde van de carrière van de Duitse spurter al in zicht, maar toen zorgde de coronacrisis ervoor dat zijn afscheidstournee bruut onderbroken werd. Hij stelde destijds zijn loopbaan 'met een volledig seizoen' te willen beëindigen en plakte er twee jaar aan vast. Nu bevestigt hij dat het na die tijd definitief klaar is met hem in het peloton.

Greipel wil in wielerwereld blijven

Greipel gaat echter niet volledig uit de wielerwereld stappen. De meervoudig etappewinnaar in de Rondes van Italië, Spanje en Frankrijk vindt het wielrennen daar nog te leuk voor: 'Ik wil wel iets blijven doen in de wielerwereld. Ik wil mijn ervaring doorgeven aan jonge talenten.' In welke functie en bij welke ploeg dat is, is momenteel niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws