Hofstetter blaast schijfrem-discussie nieuw leven in na vreselijke crash en 35 (!) hechtingen Wielrennen
Wielrennen

Hofstetter blaast schijfrem-discussie nieuw leven in na vreselijke crash en 35 (!) hechtingen

Hofstetter blaast schijfrem-discussie nieuw leven in na vreselijke crash en 35 (!) hechtingen

Hugo Hofstetter heeft het begrijpelijkerwijs even helemaal gehad met het gebruik van schijfremmen in het peloton. De 28-jarige Fransman van Arkéa-Samsic liep in het Circuit de la Sarthe een vreselijke wond op aan het oor, nadat die bij een crash in zijn hoofd sneedt.

Hofstetter kreeg maar liefst 35 (!) hechtingen in zijn oor na de valpartij, die in de slotfase van de vierde en laatste etappe plaatsvond. Hofstetter reed de etappe logischerwijs ook niet meer uit en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daags na de ingreep deed Hofstetter via Twitter een oproep: 'UCI, wanneer komen er hoesjes voor remschijven, waarmee ik 35 hechtingen in mijn oor had vermeden?' De tekst wordt begeleid door een foto, waarbij te zien is hoe de helm van Hofstetter ook flink is geraakt door een schijfrem.

Het gebruik van schijfremmen is inmiddels een doodnormale zaak, maar de discussie over het gebruik ervan is al jaren aan de gang. In tegenstelling tot velgremmen remmen schijfremmen uitstekend in ieder weertype en zijn ze meer betrouwbaar. Het is echter niet de eerste keer dat een renner zwaar gehavend is nadat een een vlijmscherpe schijfrem bij een crash z'n werk deed.

Hofstetter toont gehavende helm na crash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws